Kadoksissa ollut puutarhainnostus ja muita kuulumisia


Heippa pitkästä aikaa!

Blogi on uinunut talviunta, sillä en ole jaksanut kasata ajatuksiani tekstiksi asti. Viime aikoina olen ollut sekä helpottunut että vähän väsähtänyt. Helpotusta olen kokenut siitä, että helmikuussa sain viimeiset sytopiikit ja silloin tuli myös täyteen ensimmäinen vuosi kantasolusiirrosta. Kaikkein kriittisin vaihe on siis ohi. Ihanaa! Väsähtänyt olotila puolestaan johtuu siitä, että elämäni on ollut viimeisen puolitoista vuotta yhtä turbulenssia ja nyt on niin sanotusti takki tyhjä. En ole nyt alkuvuonna oikein osannut tarttua mihinkään tekemiseen, sillä en ole jaksanut keskittyä mihinkään. Olen esimerkiksi aloittanut jo monta kirjaa, joita en ole kuitenkaan jaksanut lukea loppuun. Yhden villasukan neulominenkin on kestänyt jo ties miten pitkään. En ole edes valokuvannut paljoa, koska en ole jaksanut tyhjentää muistikorttia.Jossain vaiheessa tammikuuta aloin ihmetellä sitä mihin puutarhainnostukseni oli kadonnut. Se kutkuttava tunne kun tekee tulevan kesän puutarhasuunnitelmia oli täysin kateissa. Tilaamani puutarhalehdet  olivat lojuneet avaamattomina lehtitelineessä jo syksystä lähtien ja katselin hämmentyneenä viime kesänä tekemiäni puutarhasuunnitelmia. Ne näyttivät tammikuun pitkäveteisessä harmaudessa hyvin epärealistisilta.Puutarhassa en "uskaltanut" käydä moneen kuukauteen, sillä sen näkeminen siinä tilassa, jossa se  viime vuoden jäljiltä on, jotenkin ahdisti. Minua kauhistutti kaikki se tuleva työmäärä ja samalla myös ärsytti se, että omat mielikuvat unelmien puutarhasta ja todellisuus ovat vielä niin kaukana toisistaan. Mutta. Valon määrän lisääntymisellä on ihmeellinen vaikutus. Uinuva viherpeukalo on viime viikkoina vähitellen alkanut heräillä horroksestaan ja odotukset tulevasta puutarhakaudesta kasvavat samaa tahtia kuin päivät pitenevät. Olen uskaltautunut taas käymään puutarhassa siellä vallitsevasta kaaoksesta huolimatta ja olen kaivanut puutarhalehtiöni esille ja alkanut suunnitella ja unelmoida. Isosti. Ja vaikkei monet suunnitelmat koskaan toteutuisikaan, jo pelkkä unelmointi kantaa pitkälle ja antaa voimaa siihen vähän harmaampaankin päivään.


                                                                 ❤ Anni

37 kommenttia:

 1. Toivottavasti et aseta itsellesi liian korkeita vaatimuksia. Sinulla on lupa käynnistää itsesi juuri siihen tahtiin, kuin voimat ja tahto antavat myöten. Tai olla käynnistämättä. Me olemme täällä ottamassa sinut vastaan silloin, kun olet siihen valmis. Halauksia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmointia ja tekemistä siinä tahdissa kuin hyvältä tuntuu - siinä suunnitelmani:)
   Kiitos Between, mukava kuulla! Halauksia ja aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 2. Ihana kuulla sinusta, olen nimittäin useamman kerran miettinyt (huolissani), mitä sinulle mahtaa kuulua. Ei ole todellakaan ihme, että on ”takki tyhjä” ja väsynyt. Kerää vaan rauhassa voimiasi ja antaa puutarhainnostuksen herätä siinä tahdissa kun on herätäkseen. Ei pakkoa, eikä suorittamista! Kaikkea valoa ja lämpöä elämääsi, etene niinkuin hyvältä tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki pakko ja suorittamiset jäivät onneksi entiseen elämääni:)
   Kiitos Päivi ja ihanaa kevään odotusta sinulle!

   Poista
 3. et usko Anni, miten iloiseksi tulin huomatessani postauksesi! todella mukavaa kuulla Sinusta. katselin toista kuvaasi pitkään ja palasin siihen monta kertaa. näen kuvan keskellä naisen nousemassa metsän hämärästä siimeksestä (luin edellisen postauksesi ja taas palasin tähän kuvan), valoon valko runkoisten koivujen keskelle, koivujen jotka avaavat hiirenkorvansa jo pian täynnä kesän odotusta...luonto, puutarha, puutarhaunelmat voimaannuttavat meistä aivan jokaista. lämpimin terveisin Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona, kiva kuulla, että postaukseni ilahdutti!
   Minun täytyykin katsoa tarkemmin tuota kyseistä kuvaa:)
   Luonnolla ja valolla on kyllä uskomaton vaikutus mielialaan. Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 4. Oletkin ollut mielessäni ja ajatellut, että mitähän kuuluu. Ymmärrettävää tuntemasi väsymys kokemustan jälkeen. Jospa piristyisit heräävän luonnon myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväinen luonto ja linnunlaulu - siinä on hyvät mielenpiristäjät:) Ihanaa kevätaikaa sinulle!

   Poista
 5. Mukava kuulla siusta, monesti oot ollu ajatuksissa! Valolla on ihmeellinen voima! Vaikka on ollu loskasta, kuitenkin kevät jo kolokuttelloo nurkan takana. Puutarhahommat tiet sitten kun jaksat, kaunis puutarhasi jaksaa vuottoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on todella aivan ihmeellisen ajoissa, sitä ei oikein meinaa uskoa ja päivien piteneminen sekä kaikki se valon määrä on aina yhtä ihana ilmiö ja antaa uskomattomasti voimaa:) Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 6. Ihanaa oli huomata että sinulta oli tullut postaus. Kerää nyt vain voimia ja tee minkä jaksat, puutarha ja me kyllä odotamme. Kaikkea ei kannatakkaan yrittää saada kerralla kuntoon. Ensin sinä itse olet tärkeä ja kaikki muu tulee aikanaan. Voimahalit sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Unelmoin isosti, mutta kaikessa tekemisessä aion tosiaan edetä pikkuhiljaa oman jaksamisen mukaan. Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 7. Kiva kuulla sinusta! Ole armollinen itsellesi ja puutarhallesi. Unelmointi tekee hyvää, mutta puutarhasi voi olla ihana myös keskeneräisenä ja villinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olen oppinut tämän kaiken kokemani myötä olemaan itselleni armollinen ja kyllä se puutarhakin siinä vähitellen hoituu. Mitään paineita en aio siitä ottaa:) Ihania kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 8. Olipa kiva kuulla sinusta! Kevätauringolla on ihmeellinen voima. Ihana, että pääset vihdoin puutarhaankin. Muista kuitenkin kuunnella itseäsi ja vointiasi myös silloin kun puutarhassa näkyy kitkettävää tai muistivihko on täynnä toteutumattomia suunnitelmia. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion edetä pikkuhiljaa oman jaksamisen mukaan. Tällä hetkellä nautin tästä kevään heräämisestä, linnunlaulusta ja kaikista kevätkukkijoista, jotka jo tarmokkaasti nousevat penkeistä:)
   Aurinkoisia kevätpäiviä myös sinulle!

   Poista
 9. On täysin ymmärrettävää, että takki on tyhjä, kaiken kokemasi jälkeen, joten salli itsesi nyt hengähtää ihan kaikessa rauhassa hetken aikaa.
  Oli todella mukava kuulla sinusta. Aurinkoista maaliskuun jatkoa. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aion edetä rauhalliseen tahtiin enkä ota enää mitään suorituspaineita mistään. Teen sen minkä jaksan ja uskon, että kaikki lopulta järjestyy - puutarhassakin. Puutarhaunelmointi ja heräävä luonto ovatkin tällä hetkellä ne voimaannuttavimmat asiat:)
   Aurinkoista maaliskuun jatkoa myös sinulle!

   Poista
 10. Onneksi tauolla oli tällainen selitys, minäkin olen huomioinut poissaolosi.
  Uskon, että pihan kaaos ahdistaa! Mutta pala kerrallaan ja voimien mukaan. Sinun ei nyt varmaan passaisi stressata eikä uuvuttaa itseäsi? Keho tarvitsee aikaa toipua, ehkä väsymys on myös sitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt puutarhan kaaos ei ahdista onneksi enää niin paljon kuin muutama kuukausi sitten. Kyllä se puutarha siitä sitten järjestyy vähitellen. Stressata en aio ja teen sen mitä jaksan:) Totta, että kehokin tarvitsee toipumisaikaa tästä kaikesta.
   Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 11. Tervetuloa takaisin puutarhainnostuksen pariin! Joskus käy niin, että innostus kulutetaan loppuun täydellä teholla panostettaessa. Lisäksi elämän kulkuun liittyy aina monia sivupolkuja, joita on pakko harhailla, kun niille eksyy tai joutuu. Ihanaa kuulla, että olet jo herännyt kevään valoon. Hyvää ja valoisaa innostavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Niinhän se on, että kaikenlaisia sivupolkuja elämä välillä heittää eteen kuljettaviksi.
   Kevään valo on uskomattoman voimaannuttavaa. Ihanaa kevätaikaa myös sinulle!

   Poista
 12. Ihanaa, että olet siellä, ja ilmoittelit itsestäsi. Annapa vaan itsellesi aikaa äläkä suotta murehdi, ettei kaikkeen riitä virtaa. kunhan kevät heräilee, löydät varmasti itsesi puutarhapuuhista ja teet sen, mikä hyvältä tuntuu. Iloa ja aurinkoa päiviisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku, niin aion tehdä:)
   Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 13. Ihana kuulla hoitojen auttaneen. Heräile ja voimistu rauhassa, puutarha kyllä odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, niin aion tehdä:)
   Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 14. Ihanaa kun unelmoit! Unelmat kantavat pitkälle ja ne ovat ihmiselle hyväksi. Kun huomaa, että jaksaa jo unelmoida tulevasta, ollaan jo hyvin pitkällä sillä hauraalla matkalla kohti parempaa.❤️ Halauksia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmointi todella auttaa!:)
   Halauksia ja aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 15. Oli ihana huomata uusi postauksesi. Olet mielessäni joka päivä. Kuvat olivat huippukauniita!!

  Arja V.

  VastaaPoista
 16. Olenkin jo odotellut talvihorroksesta heräämistä ja nyt se tapahtui,ihanaa että otat taas kuvia ja unelmoit kaikesta .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätauringolla on ihmeellinen vaikutus:)
   Aurinkoista kevään odotusta sinulle!

   Poista
 17. Satunnainen shoppailija tässä,samalla liityinkin, ihanat kuvat blogissasi, käytätkö photo scape muokkausjärjestelmää kuvissasi ?Voimia ja jaksamista ja aurinkoista kevään odotusta sinulle, ja hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit blogini pariin ja liityit lukijaksi!:)
   Kiitos, olen käyttänyt jonkin verran Canvaa ja syksyllä tutustuin Snapseed-ohjelmaan ja olen nyt käyttänyt sitä.
   Hyvää viikonloppua ja aurinkoista kevään odotusta myös sinulle!

   Poista
 18. Wonderful photos!
  Merry Christmas and a Happy New Year

  VastaaPoista