Postia Englannista

Mikä voisikaan olla mukavampi yllätys työpäivän päätteeksi kuin saada kirjekuorellinen kevättä postitse? Kaikenlaista keväisen kutkuttavaa oli tullut tilattua:


- kolmea koristeheinää (yksivuotiset Setaria macrostachya ´Will Scarlet´ ja Pennisetum glaucum ´purple Majesty´ sekä pussin mukaan kaksivuotinen ”paniikkiheinä”, Panicum miliaceum violaceum, englanniksi Panic grass. Sitähän on pakko kokeilla jo pelkästään tuon huvittavan nimen vuoksi)
- sitruunapuihin kuuluva Poncirus trifoliata ´Flying Dragon´- pensas, joka on kyllä kertakaikkisen hieno ja kestää jopa pakkasta. Jokusen hetken voi kyllä joutua odottelemaan, sillä pelkästään itäminen voi kestää vuodenkin, joten kärsivällisyyttä tarvitaan.

- perennoista löytyi sellaisia kuin Potentilla nepalensis eli nepalinhanhikki, Roemeria hybrida sekä Romneya coulteri (jotka kuuluvat molemmat unikkokasveihin), ja Echinacea ´White Swan´, valkoinen punahattu (jota meillä jo onkin, mutta josta en saanut tarpeeksi kerättyä siemeniä syksyllä talteen)

- ja tietysti unikkoja, sillä niitä ei voi koskaan olla liikaa. Tällä kertaa tilasin joitakin vähän harvinaisempia lajikkeita: Papaver rupifragum `Orange Feathers´ eli marokonunikko/atlasunikko, Papaver radicatum rosea eli tunturiunikko, Papaver triniifolium eli armenianunikko ja perinteisempi idänunikko Papaver orientale ´Princess Victoria Louise´. Sain yllätyslahjana myös unikkoja: Papaver somniferum ultimate mixture.

Näistä siemenistä osa tarvitsee kylmäkäsittelyn. Tuosta kylmäkäsittelystä on tulossa pian juttua lisää. Sitä ennen pitäisi vielä tehdä muutama siementilaus muita suunnitelmia varten...

2 kommenttia:

  1. Oijoi, mitä ihanuuksia oletkaan tilannut. Itse tein tänään "kevyen" tilauksen Korpikankaalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista heinistä olen oikein erityisen inspiroitunut tänä vuonna. Vähän kyllä taas mietityttää, minne saan kaikki esikasvatettavat mahtumaan...

      Poista