Valkoisten kukkien lumoissa

Arovuokkoja
Kiitos ihanista kommenteista, joita olen saanut! Viikot ovat vierähtäneet nopeasti, kaikenlaista on ollut, mutta täällä ollaan, pystyssä ja positiivisin mielin. Olen tarkkaillut joka päivä puutarhaamme, nappaillut kuvia, nauttinut linnunlaulusta ja seurannut suloisia punarintoja, jotka ovat tehneet pesänsä keittiön ikkunan vieressä olevaan tuijaan.

Tällä viikolla on kaikki suorastaan räjähtänyt kasvuun monen päivän helteiden myötä. Olen aina pitänyt valkoisista kukista, koska niissä on erityistä herkkyyttä. Tänä vuonna valkoiset kukat ovat tuntuneet erityisen kauniilta ja merkityksellisiltä. Värioppaissa kerrotaan, että valkoinen väri suojelee, lohduttaa ja antaa toivoa.

Juuri tällä hetkellä puutarhassamme on monta valkoista kukkijaa. Tämän vuoden iloinen yllättäjä on helmipensas, joka päätti kukkia muutaman vuoden tauon jälkeen.

Helmipensas Exochorda macrantha 'The Bride'


Helmipensaan kukka muistuttaa aika paljon omenapuun kukkaa.

Pari vuotta sitten laajennetussa länsipihan penkissä arovuokot (Anemone sylvestris) ovat alkaneet levitä kauniiksi mättäiksi. Lamovuohenkuusama (Diervilla x splendens 'Diva') tuo tummalla värityksellään kivasti kontrastia.

Iltaisin arovuokot ovat kuin pieniä valaisevia lyhtyjä.
Näkymä sulkahernepuun (Caragana arborescens) hentojen oksien takaa
Hapsureunaiset Daytona-tulppaanit ovat myös tässä penkissä. Penkin toisella puolella olevat tulppaanit hävisivät suurimmaksi osaksi rusakon suuhun ennen kuin ehdimme laittaa verkon penkin ympärille.

Tulppaani Daytona

Muutama tulppaani sentään säästyi nälkäiseltä rusakolta. Samat tumman ja vaalean sävyt löytyvät myös tältä toiselta puolelta penkkiä. Tässä purppuraheisiangervoja ja taustalla norjanangervoja.Norjanangervojen kukinta oli upea ja varsin nopea helteisellä viikolla.

Rusakko oli syönyt norjanangervojakin. Onneksi se ei haitannut kukintaa.


Norjanangervo ilta-auringossa
Sitten kun saan taas puuhastella puutarhassa, haluaisin valkoisen ruusupensaan, joka kukkisi pitkään ja olisi kestävä. Yksi vaihtoehto voisi olla tertturuusu 'Iceberg' eli 'Schneewittchen'. Haaveilen myös muista valkoisista kukkijoista kuten sirotuomipihlajasta sekä likusterisyreenistä ja tietysti valkoisista pioneista. Takapihamme kalliometsästä löytyy myös valkoisia ihanuuksia, mutta palailen niihin ensi kerralla.

Mukavaa viikonloppua!

21 kommenttia:

 1. Ihania valkoisia kukkia, jotenkin tuovat valoa herkkyydessään🥀

  VastaaPoista
 2. Kauniita valkokukkaisia kukkijoita. Helmipensas on todella hieno ja täytyy laittaa se hankintalistalle.
  Mukavaa toukokuun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helmipensaan kauneus oli jo päässyt minulta unohtumaan kun kukintaa ei ollut muutamaan vuoteen jostakin syystä. Ihana ja helppohoitoinen pensas.Mukavaa toukokuun jatkoa myös sinulle:)

   Poista
 3. Minäkin nautin kovasti valkoisesta kukkaloistosta! Kevään hedelmäpuissa, pensaissa ja kukissa sitä löytyy - todellakin herkkää ja lohdullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuun valkoiset kukkijat ovat kyllä niin kauniita ja lohdullisia. Kaipaan mausteisia ja voimakkaampia värejä yleensä vasta elokuussa.

   Poista
 4. Ihania kuvia. Valkoiset kukat ovat tosiaan herkkiä. Meilläkin on norjanangervoita, mutta valitettavasti ne muodostavat pensasaidan ja niitä on pakko leikata liikaa. Yhden pensaan olen siirtänyt aidasta pihan toiselle puolelle ja sen vapaat kukat ovat kuin pitsiä! Yritin kuvata niitä, mutta valkoisten kukkien kuvaamiseen tarvitaan hyvä kamera, ei onnistu kännykällä.
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä tosiaan norjanangervojen leikkauksesta ovat huolehtineet rusakot. Pitäisi muistaa suojata nekin. Niiden kukat ovat niin kauniita kaartuvissa oksissaan. Tuntuu vaan, että kukinta-aikaan on joka vuosi lämpöaalto ja kukinta on hetkessä ohi. Totta, että valkoisten kukkien kuvaamisessa on omat haasteensa.

   Poista
 5. Sinulla on paljon valkoista kukintaa. Se on kaunista ja tuo valon tuntua pilvisinäkin päivinä. Arovuokko kukkii nyt runsaana. Se on vikkelä leviämään ja siksi siitä saa helposti jaettavaa myös toisille.
  Mukavaa viikonvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arovuokko on yksi lemppareistani ja ne eivät onneksi kelpaa rusakoille, joita meillä on riesaksi asti. Se on kyllä loistava maanpeiteperenna.
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle:)

   Poista
 6. Ihanan herkkiä kukkia! Luonto tarjoileekin nyt kauneintaan. Tuon ripsureunatulppaanin alla olevassa kuvassa on todella hienot väriyhdistelmät: norjanangervo, purppuraheisiangervo ja tulppaanit. Kaunista <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Minä olen myös kovasti mieltynyt tuohon väriyhdistelmään. Harmitti vaan ihan hirveästi kun rusakko söi lähes kaikki tummat tulppaanit norjanangervon vierestä. Täytyy ensi keväänä muistaa suojata ajoissa. Mukavaa viikonloppua myös sinulle:)

   Poista
 7. Samaa mieltä:) Hyvää viikonloppua myös sinulle:)

  VastaaPoista
 8. Helmipensas on todella kaunis ja minulle uusi tuttavuus. Valkoiset kukat ja pensaat on minunkin mieleen ja olen yrittänyt niitä kerätä puutarhaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmipensas on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen:) Se selvisi meillä jopa tuhotalven 2015-16.

   Poista
 9. Yritän kommentoida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa, että kommentointitoiminnossa on ollut jotain häikkää.

   Poista
 10. Tyylikkäät asetelmat ja kaunis tulppaani. Hups, kaikki kans pupuille kelpaa🤨Ehkä sinun pitää tarjota niille porkkanoita, niin jättävät penkkisi rauhaan😉

  VastaaPoista