Lisää villasukkia

Tyttäreni pyysi joululahjaksi pitkiä villasukkia. Hänellä oli hyvin tarkat visiot, minkälaiset sukat hän haluaa. Sukkien tulee olla valko-harmaat ja niissä pitää olla jouluista ja talvista fiilistä ja jossakin kohtaa poroja. Etsin ja ehdotin tyttärelleni monen monta mallia, mutta kaikissa oli jotain mistä hän ei pitänyt. Niinpä päätin etsiä ja yhdistellä sukkiin kuviot tyttären toiveiden mukaan ja tällaiset niistä tuli. Annoin sukille nimeksi ”Taikaporot”.


Etsin erilaisia kirjoneulekuvioita mm. pinterestistä. Varren yläosaan sain inspiraation Niina Laitisen kauniista Uutelat-sukista.

Sukkien suunnittelu olikin hauskaa ja vielä hauskempaa oli nähdä miltä kuviot näyttivät valmiissa sukissa. Tein varren kavennukset aina valkoisella välikerroksella, joita kuvioiden väleissä oli kaksi. Sukat on neulottu 3,5 puikoilla Novitan 7 veljestä langoilla, väreinä valkoinen (011)  ja kallio (048).Innostuin sukkien suunnittelusta siinä määrin, että päätin tehdä itsellenikin sukat samoilla väreillä, mutta harmaa pohjavärinä. Näiden nimeksi annoin ”Jääkukat”.

Laskin kuvioiden silmukkamäärät, sopivat kavennusvälit ja piirsin kuviot ruutupaperille. Varren kuviointiin olen tosi tyytyväinen, mutta jalkaterän kuviosta tuli mielestäni levoton ja aion tehdä näistä vielä parannellun version. Varren pitsisen joustimen ja kantapään ohjeen löysin tänä syksynä ilmestyneestä Parhaat sukat & neuleet - lehdestä.
Mukavaa viikon jatkoa!
❤ Anni


18 kommenttia:

 1. Todella kauniita sukkia. 😊🍃🍁🍂

  VastaaPoista
 2. Nam mitä sukkia - ihanaa kun nuoret ovat nyt ihastuneet villasukkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tyttäreni ehti pyytää jo toisetkin villasukat jouluksi:)

   Poista
 3. Kauniita sukkia, kivat kuviot!

  VastaaPoista
 4. Ihania sukkia <3 Olet todella taitava käsistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos!:) Olen aina tykännyt neulomisesta. Muistan miten pikkutyttönä neuloin villapaitoja barbeille. Siitä se neulomisinto lähti.

   Poista
 5. Ihania sukkia! Kuviot ovat tosi hienoja.

  VastaaPoista
 6. Oi, miten kauniita sukkia!
  Kirjoneuleiden kanssa en ole oikein sinut ja siksi niitä on tullut tehtyä kovin vähän. Ehkä ahkera harjoittelu auttaisi kädenjälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harjoittelu kyllä auttaa. Ensimmäiset kirjoneuleeni olivat karmeita kuhmuraisia tekeleitä, mutta vähitellen opin sopivan löysän käsialan ja innostuin todella paljon kirjoneuleiden tekemisestä:)

   Poista
 7. Ihanat sukat! Kyllä kelpaisi kumpi tahansa myös omien jalkojeni lämmikkeeksi!

  VastaaPoista
 8. Oi, miten ahkera ja taitava olet👍
  Minähän olen "allerginen" käsitöille😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen "allerginen" ompelukoneelle, mutta kutimista ja virkkuukoukusta tykkään:)

   Poista
 9. Oletpa taitava kutoja!
  VE

  VastaaPoista
 10. Olisiko näihin upeisiin taikaporosukkiin kirjoneule ohjetta?

  VastaaPoista