Päivityksiä

Blogissa on ollut hetken hiljaista. Takana on kaikki voimat vienyt sytostaattipiikkiviikko ja tämä viikko on mennyt toipuessa. Nyt alkaa taas jo helpottaa. Neljä samanlaista viikkoa kerran kuussa pitäisi vielä jaksaa eli helmikuulle asti.
Silmieni tilanne on edelleen huono. Olen lepuuttanut niitä pitämällä kirjat ja tietokoneen nyt jonkin aikaa kokonaan kiinni ja siksi blogikaan ei ole päivittynyt. Minua kuitenkin lohduttaa se tieto, että tämä vaiva ei sentään sokeuta minua ja sen pitäisi jossain vaiheessa helpottaa.Onneksi on äänikirjat!  Päivät soljuvat hiljalleen neuloen ja tarinoita kuunnellen. Bea istuu yleensä kainalossani sohvalla ja käperrymme villapeiton alle kun ulkona ujeltavat syystuulet.Minun piti nyt lokakuussa alkaa kertoa puutarhamme kukkapenkeistä ja näkymistä, joita en ole vielä kovin tarkasti täällä blogissa esitellyt. Se jäänee tuonnemmaksi. Ajatukset ovat tällä hetkellä enemmän sisätiloissa.

Kotia on tullut syksyn tullen katseltua sisustussilmin. Minulla on tapana päivittää kodin sisustusta tekstiileillä, lähinnä tyynyillä ja torkkupeitoilla. Niillä on uskomattoman suuri vaikutus tilan tunnelmaan. Pehmeät luonnonsävyt ovat lähellä sydäntäni ja halusin pientä muutosta makuuhuoneen musta-valko-harmaa - värimaailmaan. Näet makuuhuoneen aikaisemman värimaailman täältä.
Tilasin meille alkusyksyllä kotimaisen Matrin hiekan sävyisen Aava-päiväpeiton ja tykkään siitä todella paljon. Se laskeutuu kauniisti ja väri on juuri sellainen kuin toivoinkin. Kun netistä ostaa, ei väristä voi aina olla ihan varma, koska ruudulla värit monesti vähän vääristyvät.
Tyynyihin vaihdoin aiemmin olohuoneessa olleet tyynynpäälliset ja harmaan palmikkotyynyn olen tehnyt itse vuosia sitten. Jossain vaiheessa haluaisin vielä neuloa vaaleansävyisen torkkupeiton tuohon sängylle.

Tekstiilipäivitysten lisäksi myös valaisimiin tuli pieni muutos. Oman yöpöytäni valaisin pääsi muuhun tehtävään ja tilalle hankin Artemiden Tolomeo Micro Pinzan. Tämä Micro Pinza on nipistinvalaisin eli se on tarkoitettu kiinnitettäväksi esimerkiksi hyllyn reunaan, mutta sen voi ripustaa myös näin eli naulaan tai taulukoukkuun. En tykkää tehdä isoja reikiä seiniin ja kipsilevyseinälle tarkoitettu taulukoukku on kätevä ratkaisu. Sen saa helposti pois eikä siitä jää isoa jälkeä. Tästä Micro-mallista on olemassa myös astetta isompi valaisin (Tolomeo Pinza), mutta sen katkaisin on lampun päällä, kun taas tässä pienemmässä se on johdossa. Joten pienempi malli sopii mielestäni paremmin tähän käyttötarkoitukseen.Löysin myös jokin aika sitten  kivannäköisen makramee-seinäkoristeen ohjeen. En ole makrameeta ennen tehnyt, mutta mieleni tekisi kokeilla. Se voisi olla mukava lisä tuolla harmaalla seinällä kun sitä suunnitelmissa ollutta sängynpäätyäkään ei ole tullut tehtyä.

Ajatella, että lokakuukin on jo lopuillaan. Tajusin juuri etten ole kasvikorttejakaan tehnyt sitten elokuun. Noh, palailen niidenkin pariin sitten myöhemmin. Ensi viikolla on luvassa lokakuun luontokuvia. Mukavaa lokakuun viimeistä viikonloppua!

                                                           ❤ Anni


34 kommenttia:

 1. Voi sinua! Yksi päivä tässä ajattelinkin, kun näin blogisi nimen listassani, ettei ole sinusta kuulunut. Ajattelin, että toivottavasti ei kuulu huonoa. Jaksamista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tästä taas. Onneksi tuo piikkiviikko on vain kerran kuussa. Silmälääkärillekin pääsen taas kohta uudestaan. Kiitos<3

   Poista
 2. Kauniit värisävyt sisustuksessasi, miellyttävät minunkin silmääni. Myös seinän värisävy on ihana! Toivottelen sinulle voimia rankkoihin viikkoihin, nyt saakin nauttia sisälläolosta ja käpertyä lämpimiin syystunnelmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Tuo värisävy on jo kolmas, jota tuolle seinälle on kokeiltu ja se tuntuu vihdoin siltä oikealta:)

   Poista
 3. Makuuhuoneenne on väritetty kutsuvin sävyin. Minäkin vaihdan tyynynpäällisiä ja torkkupeittoja. Niillä saa helposti muutettua tunnelmaa ja tuotua vaihtelua.
  Anna silmiesi levätä. Aika menee nopeammin, kuin huomaakaan. Toivotan sinulle voimia ja jaksamista. Täällä me olemme aina, kun sinulla on voimia kirjoitella. Halauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstiileillä saa tosiaan kivasti vaihtelua eikä aina tarvitse ostaa uusiakaan kun muistaa ensin penkoa vähän kaappeja:)
   Kiitos<3

   Poista
 4. Syksyn myötä onkin kiva kääriytyä lämmittäviin peitteisiin.
  Voimia sinulle rankkoihin hoitoihin.

  VastaaPoista
 5. Voimia sinulle noihin rankkoihin viikkoihin! On hyvä idea kuunnella äänikirjoja ja lepuuttaa silmiä, vielä noin ihanan seuralaisen kanssa - rapsutuksia Bealle. Kivan sisustuksen johdosta on varmasti tyytyväinen mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Äänikirjat ovat olleet pelastus tässä alituisessa kirjallisuuden nälässä. Bea kiittää rapsutuksista:)

   Poista
 6. En ole ollenkaan harmaan värin ystävä, mutta näiden kuvien myötä voi ymmärtää että joku voi olla!!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa koetaankin monesti kovin ankeaksi väriksi ja ehkä se yksinään vähän sitä onkin, mutta monesti se herää eloon muiden värien avustuksella:)

   Poista
 7. Rauhoittava värimaailma, onnittelut muutoksesta, ja paljon voimia rankkoihin viikkoihin. Onneksi valon kajastus näkyy jo tunnelin päässä.
  Äänikirjat ovat loistava keksintö moneen tilanteeseen. Eilen uutisissa kerrottiinkin niiden suosion lisääntyneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 En yhtään ihmettele, että äänikirjojen suosio on kasvanut. Ne ovat tosi käteviä.

   Poista
 8. Kaunista! Kun syksyllä ollaan enemmän sisällä, huomio kiinnittyy sisustukseen. Sisälläkin voi olla joka vuodenajalle omat värit. Tuntuu hyvältä sulautaua luonnon väritahtiin. Paljn voimia ja postiivisuutta tuleviin viikkoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnon väritahtia on minustakin kiva mukailla sisustuksessa:)
   Kiitos<3

   Poista
 9. Beautiful and harmonious decoration.
  I love pillows, they give comfort and joy to any environment, whether in the living room or bedrooms.
  Have a nice weekend
  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Maria! I agree with you. It's so easy to bring coziness to home with textiles:)
   Have a nice week!

   Poista
 10. Ihana syysväritys makuuhuoneessanne! Tuolla on varmasti mukava käpertyä peiton alle kuuntelemaan äänikirjoja. Minäkin olen kuunnellut niitä tänä vuonna reippaan määrän, vaikka luulin, että tarvin oikean kirjan käteeni. Mutta kun siinä samalla voi tosiaan kutoa tai puuhailla muuta.

  Voimia sytostaattikuureihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värimaailman päivitys on kyllä vaikuttanut paljon huoneen viihtyisyyteen ja siellä on tullut nyt oleskeltuakin enemmän. Kiitos<3

   Poista
 11. Ihana Bea, hän on hyvin suloinen!
  Kauniin seesteisesti olet makuuhuoneen sisustanut. Tunnelma on rauhallinen, niin kuin makuuhuoneen kuuluukin olla. Tulee rauhalliset unet :) Hauska yhteensattuma muuten, minäkin katselin tällä viikolla makramee-seinäkoristeen ohjeita. En ole sellaista koskaan tehnyt, mutta kiinnostaisi kovasti kokeilla.
  Paljon voimia sinulle näinä rankkoina hetkinä!
  Halauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makrameet ovat niin kauniita. Löytämäni ohje tosin näytti sen verran mutkikkaalta etten tiedä mahdanko päästä koskaan alkua pidemmälle... Mutta ehkä se siitä kun pääsee sisälle solmeilun maailmaan:)
   Kiitos<3

   Poista
 12. Rauhalliset värit makuuhuoneessa. Äänikirjat onkin varmaan mukavia kuuneltavia ja ei rasita silimiä. Makramee töitä meijän kässäpiirissäkin muutamat solomii ja lauantaina ol strömsössä esitelty kaikenlaisia töitä, mitkä ol tehty solomimalla. Varmasti soppii siunkin seinälle, kuhan suat sen tehtyy!
  Voimia rankkoihin hoitoihin ja niitten jäläkeen!

  VastaaPoista
 13. Mikä se sellainen makramee on ? Oletko kokonaan hylännyt sen mustavalko päiväpeitteen ?Se on hyvä että on ne äänikirjat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makramee on sellainen tekniikka, jossa tehdään solmuilla kauniita pintoja ja erilaisia nyörejä.
   Vaihtelu virkistää ja mustavalkoinen päiväpeite pääsee ehkä takaisin jossakin vaiheessa:)

   Poista
 14. Kauniita kuvia kodistasi. Tavaroita vaihtamalla saa kyllä suuria muutoksia aikaan.
  Onneksi sinulla on Bea ja äänikirjat.
  Voimia sinulle.
  Minunkin muuten tekisi mieli osta makramee, itse en osaa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Katsotaan pääsenkö sisälle tuohon solmeilun maailmaan vai päädynkö minäkin ostamaan makrameen tuohon seinälle:)

   Poista
 15. Voimia parantumiseen💚 Puutarha ei mihinkään karkaa, siellä se sinua odottaa sitten kun olet saanut voimasi takaisin🌱

  VastaaPoista
 16. Nuo pellavalakanat ovat ihastuttavat? Mistä olet ne ostanut ja ovatko laadukkaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa, nuo ovat luomupuuvillaa Midnattin - mallistosta. Tilasin ne viime jouluna meille sisustusliike Nougatista. Tykkään kyllä noista ja ne ovat olleetkin meillä paljon käytössä ja pysyneet hyvinä :)

   Poista
 17. Mukava kuulla sinusta! Koska jäit töistä pois sairaslomalle ja koska aijot palata töihin? Siskoni oli vuoden pois töistä syövän takia. On varmasti helpottavaa, kun on saanut rauhassa parantua vai kaipaatko töihin? Hyvää joulunodotusta sinulle Anni! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut nyt yli vuoden pois töistä. Melkoinen vuosi tämä on ollutkin ja toipuminen tästä kaikesta vie aikaa. Päivä kerrallaan edetään kohti parempia aikoja:) Hyvää joulunodotusta myös sinulle!

   Poista