Kuusi kuvaa kesästä

Jokin aika sitten sain Pauliinalta Kukka & Kaali - blogista Kuusi kuvaa kesästä - haasteen, joka on lähtöisin Tuplasti terapiaa - blogista. Kiitokset tästä mukavasta haasteesta! Pauliina kirjoitti  haasteessaan minulle näin: "Sinulla on ollut erilainen kesä kuin aiemmin. Olisi mukava lukea tähtihetkistäsi puutarhassa." Niinpä, kesäni oli todellakin erilainen. Olin tarkkailijan roolissa ja aluksi se tuntui todella vaikealta. Olisi ihan hirveästi tehnyt mieli kitkeä ohimennen muutama rikkakasvi siinä samalla kun nappasi muutaman kuvan. Muistan, miten talvella sairaalassa murehdin sitä miten pystyn vain seuraamaan sivusta puutarhani elämää koko vuoden. Surin rikkaruohoja ja uusimpia istutusalueita, vaikka paljon suurempiakin huolenaiheita elämässä oli. Mutta minkäs sitä puutarhahöperö murheilleen voi. Kun on nähnyt vaivaa puutarhansa eteen ja yrittänyt vaalia sitä suurella rakkaudella, niin väkisinkin alkaa murehtia sen kohtaloa hoitamattomana.

Kesä oli myös kasviyllätyksiä täynnä ja päätinkin koota tähän haasteeseen kuvia kaikista niistä kasveista, jotka yllättivät minut iloisesti viime kesänä. Hoitamattomuudessa oli nimittäin hyväkin puoli: penkeistä nousi jokunen yllätys, jotka muutoin olisin todennäköisesti kevätintoa puhkuen nyppinyt rikkaruohoina pois.  Tässä esimerkiksi on kuva päivänkakkarasta, joka kasvoi isona kasvustona ja ilahdutti  minua kesällä viikosta toiseen.

Päivänkakkara

Viereiseen penkkiin olivat kaukasiantörmäkukat levinneet ihanasti ja ne jaksoivat kukkia pitkälle syksyyn.

Scabiosa caucasica, kaukasiantörmäkukka

Yhteen uusimmista penkeistä oli ilmestynyt rikkaporkkana - itsepäisesti penkin reunaan, johon se ei yhtään sopinut. Siinä se kukki koko kesän ja oli hyvin kuvauksellinen.

Daucus carota, rikkaporkkana

Pitkään odottamani purppuratulikukkien kukinta yllätti iloisesti. Olin jo vähän unohtanutkin noiden kukkien olemassaolon kun kukintaa sai niin kauan odottaa. Kukinta oli huikean kaunis, mutta harmillisen nopea.

Verbascum phoeniceum, purppuratulikukka

Pensasmustikoiden runsas sato ilahdutti ja erityisen ihanaa oli se kun sain lääkäriltä luvan syödä niitä hyvin pestyinä. Että ne maistuivatkin aivan erityisen hyviltä.

pensasmustikka


Jos päivänkakkarat ilahduttivat kesäkuussa  ja heinäkuussa, niin syyshohdekukat hurmasivat räiskyvissä väreissään loppukesän puutarhassa. Kivasti nekin olivat olleet omatoimisia ja levinneet penkissä.

Helenium autumnale, syyshohdekukka

Haasteen teemana tänä vuonna oli PARAS. Nämä kaikki kuvat ovat oikeastaan lempikuviani viime kesästä, mutta jos yksi pitää valita niin valitsen kuvan törmäkukista, sillä ne hurmasivat minut  ihan kokonaan ja olin niin iloinen niiden leviämisestä. 

Haastan mukaan Kasvin paikka, Kuvakehrääjä ja Rannanpihassa  - blogit. 

Tässä vielä haasteen ohjeet:

- Tämän vuoden teema on paras. Julkaise kuusi kuvaa kesästä ja kerro mikä niistä on se parhain. Siis yksinkertaisuudessaan paras muisto, hetki, loppuun saatu projekti, valokuva, yms. Mikä vain sinusta on se paras muisto.
- Haasta yksi tai useampi blogi.
- Ilmoita Tuplasti terapiaa - blogiin osallistumisesi ja että saako siellä julkaista valitsemasi parhaan muistosi kuvan tulevassa koonti-postauksessa.
- Instan puolella voi myös osallistua #kuusikuvaakesästä @pirjodg


❤ Anni26 kommenttia:

 1. Olet kyllä taitava valokuvaaja, ihania kuvia! Rikkaporkkanasta sait aivan huikean hienon kuvan! Kiva, että kesä toi sinulle iloisia yllätyksiä kasvienkin suhteen, olisi hienoa, jos ensi kesänä pääsisit puutarhapuuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Rikkaporkkana oli todella kuvauksellinen varsinkin iltaisin kun laskeva aurinko valaisi sen niin kauniisti. Odotan niin paljon jo ensi kesää ja puutarhatöitä:)

   Poista
 2. Aivan ihana postaus ♥ Kauniit kuvat ja valoisa tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina ja kiva kun haastoit minut!:) Tähän haasteeseen oli mukava vastata.

   Poista
 3. Mikä ihana valikoima onkaan ollut sinulla tähän haasteeseen ja mitä kaunista jää vielä näkemättä! Tämäkin tarina kertoo kasvien ja puutarhan hoitavasta voimasta. Tunnelmallista joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihanaa huomata miten puutarha hoiti minua vaikken minä hoitanut sitä:)
   Tunnelmallista joulukuuta myös sinulle!

   Poista
 4. Kiitokset kivoista kuvista!
  Päivitin koostepostauksen :)

  VastaaPoista
 5. Hienot kuvat! Kyllä luonnolla ja kasveilla on hyvä hoitava vaikutus. Kauneus kukissa ilahuttaa! Kylyvin nyt syksyllä noita purppuratulikukkia ja syyshohdekukkia, hangen alle. Onneks laitoin muutama viikko sitten kumolleen ne purkit, oisivat vettä täynnä. Meillä on vesikeli! En ihan kaikkia siemeniä uskaltanu kylyvee, heitin vielä kevääseen, jos eivät idä.
  Kiitos haasteesta! Vastoon siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Luonnolla on ihmeellisen voimaannuttava vaikutus. Toivotaan, että siemenkylvöt onnistuvat. Vesikeli on täällä meilläkin. Kiva, että osallistut haasteeseen:)

   Poista
 6. Kauniit kuvat. Erilainen kesäsi on auttanut löytämään toisenlaisen tavan kokea ja katsella puutarhaa. Vaikeaa se on varmasti ollut. Toivotaan ja uskotaan, että tulevina kesinä voit ottaa kesääsi mukaan entisetkin keinot ja tavat.
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Kyllä se sivustakatsominen vaikeaa oli, varsinkin alkukesällä, mutta vähitellen siihenkin jotenkin tottui. Odotan jo innolla sitä hetkeä kun pääsen taas puutarhatöihin:)
   Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

   Poista
 7. Nämä sinun valokuvasi ovat kyllä uskomattoman hienoja taas kerran! Rikkaporkkanakuvassa on aivan erityinen tunnelma. Ihanan väriset kaukasiantörmäkukka ja purppuratulikukka! Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna!:)
   Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

   Poista
 8. Kauniit kuvat! Niin ihania kaikki.
  Kiitos haasteesta. Täytyy katsoa löytyykö minulta sopivia kuvia. :)
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!
   Kiva että osallistut haasteeseen:)

   Poista
 9. Hienot kuvat.
  Juhlavaa ja hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia kesästä! Rikkaporkkana-kuva on minusta erityisen onnistunut. Hyvää itsenäisyyspäivän illan jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Ihania kesäkuvia!
  Rikkaporkkanakuvaan minäkin ihastuin:)

  VastaaPoista
 12. oli mukavaa lukea postaustasi, taas kerran osoitus siitä, miten luonto hoitaa meitä ihmisiä. ihastuin rikkaporkkanaan, miten herkkä, kaunis kuva. minut ihastutti myös muutama viikko sitten esittelemäsi Taikaporo sukat. käyppä kurkkaamassa blogissani millaiset sukat kudoin niiden innoittamana.
  mukavia joulunalus viikkoja Sinulle Anni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tulla kurkkamaan millaiset sukat kudoit:)
   Kiitos ja mukavaa joulunodotusta myös sinne teille!

   Poista
 13. Kauniita ja ihanan värikylläisiä kuvia. Näitä oli mukava katsella, sillä kesän kaipuu on tällä hetkellä hurjan kova. Onneksi päivät alkavat pian jo pidetä ja kevättä kohden mennään. Ihanaa ja rauhallista joulun odotusta sinulle Anni ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Kesän kaipuu on minullakin. Erityisesti odotan, että pääsen toteuttamaan suunnittelemiani muutoksia puutarhaan. Syksy on mennyt todella nopeasti ja tänään juuri mietinkin, että kohta päivät tosiaan alkavat jo pidetä:)
   Ihanaa ja rauhallista joulunodotusta myös sinulle!

   Poista