Paris - mon amour❤️


Pariisi

Pariisi

Vähintään kerran vuodessa se aina iskee - akuutti Pariisin ikävä. Aloin selailla vanhoja kännykällä räpsittyjä Pariisin kuvia syksyltä 2014 ja ajattelin julkaista niistä muutaman täällä blogissa. Otin kuvat mustavalkoisina, sillä minusta mustavalkokuvissa on aivan erityinen tunnelma. Ranska on ollut suuri rakkauteni siitä lähtien kun siellä ensimmäisen kerran kävin 13- vuotiaana. Ihastuin sen kauniiseen kieleen ja kulttuuriin niin, että halusin työskennellä niiden parissa ammatikseni.


Pariisi


Pariisi

Elämäni parhaimmat macaron-leivokset olen syönyt  Pariisissa  tässä legendaarisessa Les Deux Magots - kahvilassa Saint-Germain-des-Prés'ssä. Tuossa kahvilassa on säilytetty menneen ajan tunnelma. Ajan, jolloin mm. kirjailijat (kuten Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre) ja monet surrealistit tapasivat toisiaan tuossa kahvilassa. 

Pariisi


Pariisi

Ranskalaisia leipomotuotteita ikävöin aina. Ajattelinkin tuoda pienen palan Pariisia tähän joulukuun sateiseen tunnelmaan jakamalla teille ohjeen, jonka sain joitakin vuosia sitten. Tämä ohje muistuttaa hyvin paljon perinteisiä Ranskalaisia vohveleita. Saamaani ohjetta olen muokannut hieman siten, että jauhojen sijaan leivon nämä aina sokeroidulla alustalla ja neliöiden sijaan teen näistä pyöreitä. Täytteen määrää pienensin. Alkuperäisohjeessa se oli puolet isompi ja täytettä jäi aina reilusti yli. Siitä miten pariisilaisia nämä ovat alkuperältään, ei minulla ole tietoa, mutta suussasulavan herkullisia nämä ovat. Tässä siis hieman muokattu ohje:


Pariisin pikkuleivät


Taikina:
200g voita
200g vehnäjauhoja
3/4 dl kermaa
sokeria leivontaan

Nypi ainekset taikinaksi, kauli ohueksi levyksi leivinlaudalla, jolle on ripoteltu runsaasti sokeria. (Leivo siis sokeria apuna käyttäen. Jos sokeria ei ole tarpeeksi, taikinaa on hankala työstää.)
Tee pyöreitä pikkuleipiä. (Olen käyttänyt shottilasia muottina). Paista pikkuleivät kauniin värisiksi 200 asteessa n. 6-7 minuuttia. Jäähdytä.


Täyte:
75g voita
75g sokeria
n. 1/2 dl vahvaa kahvia

Vaahdota voi ja sokeri, lisää hyvin jäähtynyt kahvi pienissä erissä koko ajan vatkaten. Levitä kreemi kahden pikkuleivän väliin. Säilytä kylmässä.
Et voilà!

Pariisin pikkuleivät

Pariisin pikkuleivät❤ Anni


24 kommenttia:

 1. Aivan suussasulavan näköinen pikkuleipä, Nam! Mustavalkoisissa kuvissa tulee vanhanajan tunnelma, sopii näihin vanhoihin rakennuksiin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä pikkuleivistä on tullut meidän jokajouluinen herkku:)
   Mustavalkokuvat ovat lemppareitani ja haaveilenkin jo siitä ajasta, että pääsen järkkärillä ottamaan mustavalkokuvia jonkin ison kaupungin rakennuksista ja elämänmenosta.

   Poista
 2. Pariisi vei minunkin sydämeni. Hienot kuvat, joihin mustavalkoisuus tekee hienon tunnelman.
  Varmasti ovat herkullisia. Ehtisinköhän tehdä tuollaisia ennen joulua. Laitankin tämän sivun kirjanmerkiksi, jotta löydän ohjeen nopeasti. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisissa on taikaa!
   Minunkin täytyy tehdä vielä noita pikkuleipiä uudestaan ennen joulua, sillä ne mystisesti jo ehtivät kadota jääkaapista;)

   Poista
 3. Pariisi on tutustumisen arvoinen kaupunki, jonka nähtävyydet pitää kyllä ehdottomasti kokea. Rooma on kuitenkin vienyt minun sydämeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä tehnyt listaa paikoista, joissa haluaisin käydä - ja niitä on aika paljon...Roomakin sillä listalla on:)

   Poista
 4. Monessa paikassa olen käynyt, mutta Pariisissa en. Siihen vaikuttaa ehkä se, etten ole lukenut ranskaa koulussa. Oikeassa olet:mustavalkokuvat sopivat jotenkin tähän. Otin pikkuleipä-reseptisi talteen. Juuri leipomisesta minäkin postasin blogissani, tosin vähän eri vinkkelistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään matkustaa erityisesti sellaisiin maihin, joiden kieltä osaan, vaikka englannilla hyvin pitkälti monessa paikassa pärjääkin. Matkakohteesta saa kuitenkin mielestäni enemmän irti kun osaa maan kieltä.
   Täytyypä tulla kurkkaamaan blogiisi:)

   Poista
 5. Ihania kuvia. Olen kerran käynyt Pariisissa kauan sitten ja olihan se upea.

  VastaaPoista
 6. Varmaan hyviä pikkuleipiä, olit tosi nuori kun olit Pariisissa ja unelmasi toteutui opettajan työstä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa olisi arvannut, että ensimmäisellä Ranskan matkalla olisi niin kauaskantoiset vaikutukset:)

   Poista
 7. Pariisi on hieno kaupunki ja mustavalakoset kuvat sopivat oikein hyvin. Pikkuleipäohjeen otin miekin talteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisi on minusta aivan erityisen kuvauksellinen. Nyt kun olen innostunut valokuvaamisesta niin oikein odotan, että pääsisin sinne vielä joskus uudestaan kuvaamaan:)

   Poista
 8. Minä olen käynyt Pariisissa vain kerran, mutta todentotta tahtoisin mennä uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluaisin mennä taas uudelleen Pariisiin ja ylipäätään Ranskaan. On niin paljon kiinnostavia paikkoja vielä näkemättä:)

   Poista
 9. Oi Pariisi ja Ranska! Nämä suloisen sokeriset pikku leivonnaiset vievät varmasti ihan ranskalaisuuden ytimeen. Makeaa ja rasvaista ilman omantunnon tuskia - pieni herkku on paikallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tällaisissa pienissä herkuissa tiivistyy hyvin ranskalaisen ruokakulttuurin ydin: syötävät valmistetaan aidoista, kunnon raaka-aineista ja kaikkea syödään kohtuudella.

   Poista
 10. Sulavat varmaankin suussa😀Kuvat ovat oikein tyyliin sopivia. Toivottavasti pääset pian matkalle🏛
  Pariisi on näköjään monille huippujuttu, samoin ranskan kieli. Minua eivät ole koskaan puhutelleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskaa olen kovasti ikävöinyt, niin kieltä kuin maatakin. Haaveissa on monenlaista matkaa. Toivottavasti ne joskus toteutuvat:)

   Poista
 11. Mustavalkoiset kuvat on viehättäviä Pariisissa en ole koskaan käynyt. Tämä ohje muistuttaa vähän herraskaisten pikkuleipä ohjetta. Siinä väliin tulee jotain hilloa ja pikkuleivät kieritellään kyllä sokerissa paistamisen ja hilloamisen jälkeen. Ovat myös erittäin hyviä. Mutta tämä sinun ohjeesi kyllä pitää kokeilla jo täytteen takiakin. Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo mainitsemasi pikkuleivät kuulostavat myös herkullisilta. Ole hyvä vain:)

   Poista
 12. Ihanat kuvat! Kiitos myös ohjeesta. :)

  VastaaPoista