Kesäkuun tunnelmia



Kesäkuu on aina ollut yksi lempikuukausistani. Viikot ennen juhannusta ovat minusta kesän parasta aikaa. Kaikki se vihreys ja uskomaton kasvuvauhti hämmentävät joka vuosi.  Tänä vuonna kesäkuu oli ihan erilainen kuin ennen - kuumuutta ja kuivuutta perinteisen sateen ja koleuden sijaan.

Tässä muutamia tunnelmia sekä minua ihastuttaneita ja inspiroineita asioita kesäkuulta:

                                           Leivonta

Tyttäreni on rakastanut leipomista pienestä pitäen ja hänestä onkin kehittynyt mestarileipoja. Muun muassa nämä kanelipuustit, oijoi miten hyviä! Minäkin tykkään leipoa, mutta pullien leivonnassa en ole koskaan ollut erityisen hyvä. Ihanaa kun kodissa tuoksuu pulla säännöllisin väliajoin:)




                                              Juhannus

Juhannukseen liittyy aina tietynlaista haikeutta - vaaka kallistuu taas pimeämpien iltojen puolelle. Tänä juhannuksena olimme maalla - ihanaa! Sain lääkäriltä luvan syödä kotimaisia mansikoita huolellisesti pestyinä. Oi että miten odotin, että saan niitä maistaa. Makuaistini on kuitenkin edelleen aika lailla kateissa ja niinpä mansikat eivät maistuneet oikein miltään. Höh!



Illalla herkuteltiin tyttäreni leipomalla pätkis-kakulla. Tai no, minulta tuo herkku on vielä toistaiseksi kielletty, koska tuorejuusto on kiellettyjen ruoka-aineiden listalla.

Bea otti rennosti juhannuksen vieton ja nautti olostaan maalla.

Etnankoira Bea



Maalla teimme kierroksia puutarhassa. Mumminruusut ovat aloittelemassa kukintaa kuten meillä kotonakin. Kirvoja on kamalat määrät joka paikassa niin maalla kuin meillä kotonakin.

Tämä kaunis pioni oli jo lopettelemassa kukintaansa. Tietääkö joku tarkempaa nimeä?




En ole varma tämänkään kaunottaren nimestä. Luulen, että se on koiranruusu. Näitä ruusuja kasvaa villinä metsän reunassa useammassa eri kohdassa.  Todella kauniita.




                                              Ruusut

Olen tänä vuonna tuntenut vielä suurempaa kiintymystä ruusuihin kuin muina vuosina. Haluaisin niitä lisää ja  olen pitkään miettinyt mihin meillä voisi rakentaa unelmien ruusutarhan. Tuntui että mikään paikka ei siihen sovellu, kunnes yhtenä aamuna koiran kanssa lenkillä ollessani sain vision ruusupergolasta. Kerron siitä myöhemmin lisää.

Rosa 'Thérèse Bugnet'
Thérèse Bugnet.


Rosa 'Schneekoppe'
'Schneekoppe' eli
'Snow Pavement'

                                                  Asu

Minulla on ollut vaikeuksia keksiä päällepantavaa koska en saa saada aurinkoa. Vaatekaapistani ei löydy montaakaan pitkähihaista kevyttä ja viileää kesäpaitaa. Olen kesäkuun lapsi ja sain synttärilahjaksi mieheltäni mm. tämän superkevyen kaftaanin. Se on sopivan peittävä, mutta silti viileä.




  
                                           Kesähattu

Sain Pale red rose - blogin Katjalta aivan ihanan yllätyksen: täydellisen kesähatun. Siinä on hyvän kokoinen lieri ja hattu istuu tosi hyvin päähän. Hattu tulikin todella tarpeeseen, sillä se suojaa hyvin kasvot auringon haitallisilta säteiltä. Katja tekee hatut itse ja on avannut pienen hattukaupan bloginsa yhteyteen. Pääset Katjan blogiin ja hattuostoksille tästä. Suurkiitos Katja ihanasta yllätyksestä!



Mukavaa kesäkuun viimeistä päivää ja leppoisaa heinäkuuta kaikille!

                                                                ❤ Anni

20 kommenttia:

  1. Herkkiä kesäkuun tunnelmapaloja! <3
    Toivotan ihanaa alkavaa heinäkuuta myös!

    VastaaPoista
  2. Hieno kaftaani. Tuollaisen minäkin tarvitsisin tänne mökille. Komea on myös hattu. Miten joku osaakin itse tuollaisia tehdä. Kesäkuu on tosiaan aivan ihanaa aikaa, mutta kyllä heinäkuukin varmaan tuo tullessaan kaikkea kivaa. Ihanaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katjan tekemä hattu on ihan täydellinen. On niin hienoa kun on näitä kädentaitajia. Itsellä ei hermo riitä ompeluun ollenkaan. Neulominen ja virkkaus sujuvat, mutta ei mikää muu.
      Ihanaa kesän jatkoa myös sinulle!

      Poista
  3. Kaunis kaftaani, on varmasti miellyttävä päällä. Ihanaa, kun ympärillä on innokkaita leipojia. Mikään ei voita tuoreen pullan tuoksua :) Ihanaa heinäkuun alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kaftaanissa on hyvä olla varsinkin kun on ollut niin kuumaakin. Leipominen on kivaa ja olen tosi iloinen, että tyttäreni on niin innostunut leipomaan. On myös tosi mukavaa leipoa yhdessä:) Ihanaa heinäkuun alkua myös sinulle!

      Poista
  4. Kaunista kesäkuun tunnelmaa kuvissasi.
    Pionisi näyttäisi olevan ’Santa Fe’.


    ’Santa Fe’

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kivaa kun tarkempi nimi on nyt tiedossa. Kiitos sinulle tunnistamisesta:)

      Poista
  5. Thank you very much! I hope you have a great week as well.

    VastaaPoista
  6. Ihanat kesäkuun tunnelmat! Kaftaani on kaunis ja varmasti mukava päälläkin. Katjan tekemä hattukin on hieno. Mukavaa heinäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen niin onnellinen ja kiitollinen noista lahjoista. Sen lisäksi että näyttävät kivalta, ovat myös todella tarpeelliset:) Mukavaa heinäkuuta myös sinulle!

      Poista
  7. Upeita ruusuja! Minustakin juhannukseen liittyy jonkinlaista haikeutta, vaikkakin kesä on vielä pitkälti edessä. Kaftaani ja hattu ovat kauniita! Mukavaa heinäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joutunut jonkilaisen ruusumanian valtaan ja niitä on pakko saada lisää:)
      Onneksi kesää on vielä paljon jäljellä juhannuksen jälkeenkin. Mukavaa heinäkuuta myös sinulle!

      Poista
  8. Miksi jotkut ruoat ovat kiellettyjä🤔?
    Voin lohduttaa sinua että monet tehotuotetut mansikat eivät maistukaan miltään. Onneksi löysin laadukkaan ja edullisen tuottajan😋
    Tuommoiset vilpoiset ja peittävät vaatteet ovat ihania kaikille!
    Ruusuista kannattaa viehättyä😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joudun noudattamaan alentuneen vastustuskyvyn ruokavaliota (AVA). Lista on pitkä ja tarkkana pitää olla. Eniten kaipaan kaikkea tuoretta vihreää. Kasviksista olen saanut syödä vain kotimaista kurkkua ja tomaattia.Toki muitakin kasviksia saa syödä, mutta ne pitää keittää perusteellisesti.
      Meillä onneksi lavassa kypsyy ihan mukavasti mansikoita popsittavaksi ja ne maistuvat makeilta:)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta. Googlasin mitä saa syödä ja mitä ei. Onneksi edes kypsiä vihanneksia🥦🥕

      Poista
  9. Ihanat kesävaatteet ja upea hattu

    VastaaPoista
  10. Kyllä tulee vesi kielelle noista Helmin herkuista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua täällä hemmotellaan joka viikko ihanilla herkuilla:)

      Poista