Mitä kuuluu tuoksuherneille?


Maaliskuussa laitoin kokeilumielessä tuoksuherneitä kasvamaan. Ajankohta oli todella aikainen suosituksiin nähden. En ole koskaan oikein onnistunut tuoksuherneiden kukinnan kanssa ja päätin kokeilla saisinko aikaistettua kukintaa aikaisemmalla kylvöllä. Pääset aikaisempaan juttuun tästä.
Latvoin nämä pari viikkoa sitten. 


Kylvin taimet Nelson Gardenin rootrainersiin ja päätin nyt kurkistaa miltä niiden sisällä näyttää. Kennot aukeavat kuin kirja ja taimet on helppo siirtää isompaan ruukkuun. Juuret kulkevat pitkin kennon uria.


Siirsin nyt osan tuoksuherneistä isoihin terrakottaruukkuihin kasvamaan. Nuo ruukut pääsevät myöhemmin koristamaan hyötytarhaamme. Kaikki eivät kuitenkaan ruukkuihin mahtuneet vaan ne saavat jatkaa vielä kasvuaan noissa kennoissaan. Täytyy pitää tuumaustauko, mihin laittaa nuo loput tuoksuherneet😊Ihanaa viikonloppua!


14 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvin nuo ovat kasvaneet, toivottavasti kukintakin onnistuu. Mukavaa viikonloppua myös sinulle😊

   Poista
 2. Jopa on aika komeat tuoksuherneet jo, itse vasta laitan niitä multiin avomaata varten. Kasvariin kylvän tuoksuherneet aina suorakylvönä.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy todeta, että yllättävän hyvin luonnonvalo on riittänyt noille taimille, vaikka aika etuajassa aloitin. Katsotaan sitten miten kukinnan käy. Hyvää viikonloppua myös sinulle😊

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Juu, hyvin ovat kasvaneet, ehkäpä tänä vuonna nyt onnistun noiden kanssa😊

   Poista
 4. Tuoksuherneet ovat niin ihania! Minulla vain tahtoo käydä niin, ettei kukinta ole kovin runsasta ja aina päätän olla kylvämättä koko tuoksuhernettä - kunnes hypistelen siemeniä. Mutta esikasvatus on yleensä vasta touko-kesäkuussa, kun saan ne pian ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Minulla on ollut aivan sama ongelma, mutta joka vuosi niitä kokeilen. Tällä kertaa tosiaan päätin kokeilla esikasvatuksen aloitusta reilusti etuajassa. Saan säilytettyä nuo tuolla pihamökin viileydessä ennen kuin pääsevät lopullisesti ulos.😊

   Poista
 5. Tosi hyvässä kasvussa ovat! Omani laitoin viikko sitten ja ovat nyt muutaman sentin korkuisia. Tuoksuherneet ovat kyllä ihania, niin kauniita ja hyväntuoksuisia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut kyllä yllättynyt kun ovat noinkin terhakkaasti kasvaneet. Odotan niin, että tänä vuonna saisin nauttia myös kukinnasta. Mukavaa viikonloppua myös sinulle😊

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin ovat kasvaneet, olen aivan innoissani. Toivottavasti myös kukkivat runsaasti😊

   Poista
 7. Onpa kätevät nuo kasvatuskennot. Tuoksuherneet ovat todella nopeakasvuisia. Hienoilta näyttävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kennot ovat olleet kätevät. Muutaman kennon sulkemisessa oli vähän säätöä, mutta laitoin reunoihin teipit, jotta pysyvät kiinni. Toki ne pysyvät kiinni sitten kun ne kaikki kennot ovat tuossa kehikossa tiiviisti.😊

   Poista