Kesäkuun kasvikortti

Knautia macedonica
Knautia macedonica eli etelänruusuruoho
Keskiviikon kukkakimarassa esiintyi useammassa kuvassa etelänruusuruoho, joka meillä on vuosi vuodelta komistunut eteläpihan isoimmassa penkissä. Ilokseni huomasin tänä keväänä, että sitä oli ilmestynyt myös länsipihan pioni-ruusu - penkkiin. Siihen se sopiikin hienosti. Kasvien oma vaellus toimi tässä kohtaa hienosti. Kasvikortissa vähän lisää tietoa tästä kaunottaresta.
Ihanaa kesäkuun viimeistä lauantaita!

10 kommenttia:

 1. Ihana ja minulla vielä hankkimatta, mutta asia pitää ehdottomasti korjata.
  Nyt kesä kuluu aivan liian nopsaan ja haluaisin jarruttaa ajan kulua.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntuu, että kesä on nyt mennyt jotenkin ihan hurjaa vauhtia. Nyt pitää vaan nauttia ihan joka hetkestä😊 Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Tuota minulla ei olekaan, mutta pitäisi ehdottomasti olla! Etsinkin juuri punaisia/vaaleanpunaisia kuivuutta kestäviä kasveja saareen ja tämä täytyy nyt muistaa pitää mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Knautia sopisi varmasti loistavasti saaren olosuhteisiin! Huomasin muuten Seedaholicilla aivan upean värisekoituksen nimellä ’Melton pastels’. En ole knautiaa siemenestä kokeillut kasvattaa, mutta taidan tehdä tilauksen😊

   Poista
 3. Kiitos näistä kuvista ja tiedoista. Tulivat juuri oikeaan aikaan, sillä siemenestä kasvattamani etelänruusuruohot odottavat istutusta kasvarin seinustalla. Paikka ei ole vielä varmistunut ja siksikin näistä kuvista on hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa hyvä ajoitus tällä kasvikortilla😊 Kuten tuossa yllä mainitsin, taidan itsekin kokeilla siemenestä kasvatusta. Värisekoitus, jonka tuolta siemenkaupasta bongasin on aika herkullinen yhdistelmä eri sävyjä.

   Poista
 4. Minäkin tykkään tuosta etelänruusuruohosta. Se on kasvanut minulla pari vuotta aurinkopenkissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis ja kiitollinen kukkija. Minullakin se on yksi perennalemppareistani😊

   Poista