Kirjasuositus

Puutarhakirjallisuuden helmiin kuuluu mielestäni Mari Mörön kirjoitukset puutarhasta. Mörön kirjat eroavat perinteisistä opasmaisista puutarhakirjoista siinä, että ne ovat soljuvaa kerrontaa intohimoisen puutarhaihmisen elämästä ja kokemuksista. Tekstit ovat lisäksi täynnä hersyvää huumoria ja ne saavat lukijan hihittelemään tuon tuosta.Olen lukenut Mörön kaikki puutarhakirjat (häneltä on ilmestynyt myös lastenkirjoja sekä muista aiheista kirjoitettuja romaaneja). En nykyään enää osta usein kirjoja vaan lainaan kirjastosta, mutta Mörön puutarhakirjat haluaisin kyllä kaikki kirjahyllyyni, sillä jutut ovat niin hauskoja, että niihin on mukava palata aina uudelleen. Mörön uusin kirja Kukkanuottasilla on yli 200-sivuinen viihdyttävä paketti luettavaa kauniilla kuvilla höystettynä.Ihailen suuresti Mörön taitoa kirjoittaa hyvin pienistäkin arjen tapahtumista niin mielenkiintoisesti ja mukaansatempaavasti. Kielellinen leikittely on nerokasta ja teksti vie mukanaan. Kirja jakautuu kolmeen osaan. Kahdessa ensimmäisessä osassa tarinat kulkevat intohimoisen viherturaajan elämänmenossa. Aihepiirit kulkevat laidasta laitaan erikoisesta multareseptistä ja pihan energiavirtauksia mittaavan rouvan vierailusta aina suunnitelmiin vihertumppujen vanhainkodista. Kolmas osa vie lukijan vaikuttaville puutarhamatkoille. Erityisesti Vancouverinsaarella tehdyt vierailut eri puutarhoihin mielenkiintoisine tarinoineen nostattivat heti matkakuumeen.Lisää Mari Mörön kirjoituksia puutarhasta voit lukea myös hänen Vapaasti versoo - blogistaan.

Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

9 kommenttia:

 1. Tismalleen! Mari Mörön puutarha-aiheisista kirjoituksista löytää itsensä. Olen lukenut ne kaikki ja useimmat löytyvät hyllystä. Kukkanuottasilla-kirjan lukemisen jälkeen seikkailin monta päivää Vancouverinsaarella niin kartan kuin muunkin googlesta löytämäni tiedon parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aloin ottaa tarkemmin selvää tuosta Vancouverinsaaresta luettuani kirjan. Vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta paikalta😊

   Poista
 2. Minulla tällä hetkellä luvussa juuri tuo Kukkanuottasilla-kirja. Hihitystä kuuluu täälläkin sitä lukiessa, ja mielenkiintoiseksi tuon kirjan tekee se, että paikkakunta jossa Mari Mörö asuu, on hyvinkin tuttu :)
  Nautinnollista luettavaa, ja kirjan henkilöön pystyy hyvinkin samaistumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mörön kirjat ovat kyllä todella viihdyttäviä. Tuo paikkakunnan tuttuus varmasti vielä lisää mielenkiintoa. Oikein odotan jo seuraavaa kirjaa😊

   Poista
 3. Monesti olen kuullut kehuttavan näitä kirjoja, mutta en ole saanut aikaiseksi lainata niitä. Nyt on pakko, koska kerroit, että kirjat ovat saaneet sinut nauramaan. Olisi mukava lukea jotain hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin nauran ääneen lukiessani, mutta Mörön kirjojen kohdalla niin käy aina. Tarinat on kerrottu niin hauskalla tavalla.😊

   Poista
 4. Kiitos taas hienoista postauksista!
  Pahoittelen, että sunnuntaina emme ehtineet liikkeellesi asti. Ti 3.7. olen tulossa sinne päin kaverini kanssa. Onko liikkeesi silloin auki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😊
   Kyllä, olenme avoinna silloin klo 11-18. Tosi kiva nähdä! Tervetuloa!😊

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta😘juu, odotan innolla!

   Poista