Keskiviikon kukkakimara (osa 2)

Tästä keskiviikon kukkakimara-postauksesta taitaa tullakin tällainen kesäsarja😊.

Puutarhassamme on juuri nyt paljon kirkkaita värejä: ruskoliljat, palavarakkaus, kurjenpolvet, etelänruusuruohot, peurankellot, sormustinkukat. Tässä joitakin tämän hetken tunnelmia:
Daaliat aloittavat kohta kukintansa. Tänä vuonna täytyy muistaa merkitä viime syksynä sekoittuneet daaliat. Kohta selviää mikä daalia tässä alakuvassa on.Tässä tämän kevään daaliahankintoja: 'Totally tangerine'. Näyttää lupaavalta.
Kurjenpolvia löytyy meiltä mm. verikurjenpolvia 'Max Frei' (pinkki) ja 'Striatum' (vaaleanpunaisia, alapuolella kuvassa) sekä siniliilat jalokurjenpolvet 'Rozanne' ja 'Orion'.

Etelänruusuruohossa käy kova pörinä.Nyt tulee vähän toistoa, sorry! Jättilaukat olivat jo viime viikon kimarassa, mutta en vain voi olla ihastelematta näitä. Tuntuu kuin pallot olisivat joka päivä vähän suuremmat. Pörriäiset mönkivät nautiskellen ympäri näitä herkkupalloja.Meillä on vihdoin sormustinkukkia. Näitä olen odottanut!
Silkkiunikko 'Mother of Pearl' on värisekoitus, jossa on yleensä ollut lähinnä valkoisia tai hennon vaaleanpunaisia pikku-unikkoja. Nyt penkistä putkahti myös tällaiset punaiset suloisuudet.

.


Ihanaa keskiviikkoiltaa!

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. 😊 Olen huomannut, että kesän edetessä alan kaivata aina vaan voimakkaampia värejä, alkukesän hempeiden sävyjen jälkeen.

   Poista
 2. Kauniita kuvia kauniista kukkasista. Tuo jättilaukkakuva on upea. Etelänruusuruoho kiinnostaa kovasti, sillä kasvatin sitä siemenestä, mutta en ole vielä istuttanut maahan. Majailevat kasvarin kupeessa purkeissaan ja yhdessä on nyt nuppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Etelänruusuruohosta onkin tulossa lisää juttua vielä tällä viikolla😊

   Poista
 3. Etelänruusuruoho pitäisi hankkia uudestaan puutarhaan, edellinen hävisi tappotalvena. Ruskoliljakuva on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelänruusuruohosta on tulossa kovaa vauhtia lempiperennani. Minulla se ihme kyllä kesti tuhotalven.
   Kiitos😊

   Poista
 4. Kauniita kukkasia ja paljon ihania erilaisia! Unikot ovat niin herkkiä ja nyt saat nauttia sormustinkukista loputtomiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😊 Olen niin innoissani noista sormustinkukista kun niitä nyt vihdoin on. Toivotaan, että leviävät kukkamereksi tuohon penkkiin ja miksei muuaallekin😊

   Poista
 5. Kaunis kukkakimara. Tuo etelänruusuruoho näyttää tosi kivalta ja sitä pitäisi itsekin hankkia puutarhaan.
  Sormustinkukan ovat kauniita, mutta minulla ne tekevät siementaimia ihan riesaksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😊 Etelänruusuruohoon olen kovin tykästynyt. En osaa vielä murehtia sormustinkukan siementämisestä, koska olen niin pitkään odottanut niitä. Toivon vain että niitä on jatkossakin puutarhassamme😊

   Poista
 6. Se onkin mukava, että aina joku on kukassa kun toinen jo lakastuu. Minulla on siinä vielä opeteltavaa, jonkun verran olen jo onnistunutkin. Kuvasi muuten latautuvat tosi hitaasti. Tämä läppäri, jonka ääressä nyt olen, on melko nopea kone. Tosin eihän minulla minnekään kiire ole. Jätän usein kuvasi latautumaan ja käyn sillä välillä jossain muualla netissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit tuosta kuvien latautumisesta! Hmmm...mikäköhän siinä on? Onko näin siis ollut aina? Tässä postauksessa kuvatiedostoni olivat jonkin verran suuremmat, muuten en ole tehnyt muutoksia. Voisiko ongelma olla käytetyssä selaimessa? Täytyykin selvittää tätä asiaa.

   Poista
  2. En muistaakseni ole kauhean kauan ollut seuraajasi. Tähän asiaan olen kiinnittänyt huomioita. Usein jätän sivusi 'tekeytymään' ja käyn silloin muualla.

   Poista
  3. Selvittelen pystynkö vaikuttamaan tuohon asiaan.

   Poista
 7. Kauniita kuvia ja kukkia. Etelänruusuruoho pitäisikin hankkia ihan pörriäistenkin takia. Ja laukkoja myös lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😊 Etelänruusuruoho on pörriäisten lemppareita. Joka syksy luulen, että nyt on laukkoja tarpeeksi maassa, kunnes kesällä huomaan, että saisihan niitä olla vielä lisää😊

   Poista
 8. Ihania kukkia sinulla! Sormustinkukatkin jo kukkivat kauniisti!

  VastaaPoista
 9. Oi oi, nyt oli niin monta kaunista. Ei voi kuin ihailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😊 Juuri tämä ajankohta on yksi lemppareitani puutarhassamme.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos😊 Tykkään niin tästä ajankohdasta kun on kaikkia kirkkaita värejä puutarhassa.

   Poista