Takapihan veranta


Viime viikolla kerroin etupihamme kesätunnelmista. Näet jutun täältä.
Takapihalla eli lännen puolella meillä on veranta, jota kiertää avoin terassi. Veranta oli ennen yhdeltä sivulta avoin, mutta päätimme pari vuotta sitten rakennuttaa siihen portin ja aidan, jotta koirulimme voisi vapaasti oleskella siellä kanssamme. Terassilla on ruokapöytä, joka on päässyt huonoon kuntoon. Tilalle on tarkoitus ostaa uusi pöytä, joka kestäisi tuolla paikalla ympäri vuoden. Vanha pöytä pääsee istutus- ja ruukkupöydän virkaan pihamökin luo.
Tänä kesänä en ole juurikaan panostanut kesäkukkiin kuten jo aiemmin kerroin. Yleensä takapihan veranta täyttyykin kesäisin lähinnä sisäkukistamme ja niin on tänäkin vuonna. Ulos pääsivät oliivipuu, joka selvisi hienosti ensimmäisestä talvestaan meillä; kultaimarre, jonka väri on ainutlaatuisen kaunis sekä toinen kestosuosikkini oxalis eli käenkaali. Toinen käenkaali on sisällä ja se on kasvanut paljon isommaksi. Veranta taitaa olla käenkaalille vähän kuuma ja tuulinen paikka.

Oliivipuu on tehnyt ahkerasti uusia versoja.Viime vuonna hankittu kultaimarre kaipaa jo isompaan ruukkuun.Oxalis hehkuu upean punaisena illan auringossa.Ainoat kesäkukat verannalla ovat kaksi keijunmekkoa, joita meillä ei ole vielä ennen ollutkaan. Hyvin näyttävät tuossa viihtyvän.

Verannan lattia on laatoitettu ja siksi todella viileä jaloille. Tänä keväänä hankimme vihdoin siihen maton, joka tuntuu mukavan pehmoiselta vaikka onkin valmistettu kierrätysmuovista. Sitä ei kyllä ikinä uskoisi muovimatoksi. Päädyin muovimattoon, koska sen voi surutta antaa olla ulkona vaikka sataisi. Ystäväni ompeli sohvalle vanhoista raita-, pellava- ja farkkukankaista koristetyynyt, jotka sopivat maton siniseen värimaailmaan. Sohvan istuinpehmusteet ovat melkoisesti haalistuneet ja virttyneet vuosien saatossa. Päällisten alla ovat onneksi uudet, vähän tummemmat päälliset, jotka otan käyttöön ehkä ensi vuonna.

Koska kesäillat jo alkavat hämärtyä ripustin verannalle valot tuomaan tunnelmaa.Tunnelmallisia heinäkuun kesäiltoja!

                                      ❤ Anni

16 kommenttia:

 1. Kauniit tekstiilit ja juuri minun väriäni:)

  VastaaPoista
 2. Hei Anni kiitos kun liityit blogiini ja löysin tämän Sinun kauniin ja koskettavan blogisi:)) selaillessani aamukahvia juodessani blogiasi löysin jo monta mielenkiintoista juttua ja kivoja ideoita esim. kasvikorttisi. juttusi puutarhasuunnittelijoista todella inspiroivia. luovasti olet ratkaissut tämän kesän "mullassa tonkimisen" ilman multaa! nuo piskuiset kuuset betonipurkeissaan on kyl todella söpöjä. eilen juuri istutin kesäkodistamme tuomani kuusentaimen tuonne takapihalle. nyt tuli mieleeni, josko kävisin sen viel kaivamassa ylös ja istuttaisin isoon ruukkuun!
  meilläkin on kirpparilta ostetut muovimatot pihasaunan terassilla. tykkään niistä kovin, ovat huolettomat ja helppo pitää puhtaana. kuten sinunkin mattosi, ne eivät näytä äkkiseltään erityisen muovisilta. keijunmekoista tykkään, aikoinaan niitä oli minullakin monena kesänä, nykyisin en laita kukka-amppeleita, kun reissaamme niin paljon.
  rapsutuksia Bealle ja oikein mukavaa alkanutta kesäistä viikkoa Sinulle Anni:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kun löysit tänne ja kiitos kun liityit blogini lukijoiden joukkoon!:) Mukava kuulla, että juttuni inspiroivat:) Tämä on ollut varmasti elämäni kummallisin ja erilaisin kesä ilman multaa ja puutarhahommia. Odotan jo ihan valtavasti ensi kesää ja erityisesti sitä päivää kun lääkäri antaa luvan palata "multahommiin".
   Tuo kuusen kasvatus ruukussa lähti liikkeelle kokeilusta. En halunnut viskata terhakkaita pikkutaimia menemään ja puutarhasta en keksinyt niille mitään hyvää paikkaa. Olen ollut todella yllättynyt miten hyvin ne ovat ruukuissa viihtyneet ja talvehtineet.
   Bea kiittää rapsutuksista:) Oikein mukavaa uutta kesäistä viikkoa myös Sinulle!:)

   Poista
 3. Onpas viihtyisän näköinen veranta <3 ihanaa alkuviikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi!:) Ihanaa alkanutta viikkoa myös Sinulle ja kiitos kun liityit blogini lukijaksi!:)

   Poista
 4. Teillä on kaunis ja koristeellinen veranta <3 Minäkin polttelin ensimmäiset kynttilät nyt viikonloppuna. Niin ne illat vaan alkavat pimetä... Mutta onneksi kesää on vielä paljon jäljellä. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi!:) Nopeasti on mennyt tämä kesä, mutta kuten sanoit, onneksi sitä on vielä paljon jäljellä ja pimenevissä kesäilloissakin on oma, ihana tunnelmansa. Mukavaa uutta viikkoa myös Sinulle!:)

   Poista
 5. Kotoisan näköinen veranta! Koristetyynyt ovat kauniita, sohva oikein kutsuu löhöilijää. Mukava, että koirakin voi vapaasti oleskella perheen mukana verannalla. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna!:) Olen tosi tyytyväinen, että tuli rakennutettua tuo aita ja portti, vaikka aluksi ajattelin, että veranta alkaa muistuttaa karsinaa. Mutta nyt on mukavaa oleskella koko perhe verannalla. Mukavaa viikkoa myös Sinulle!:)

   Poista
 6. Kodikas veranta. Keijunmekko on erinomainen kesäkukka, ostan itse muutaman joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Keijunmekkoihin olen ollut todella tyytyväinen. Ehkäpä laitan niitä myös ensi vuonna.

   Poista
 7. Onpa kaunista ja viihtyisää. Mukavaa heinäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Kylläpä on viihtyisää! En ymmärrä lausetta: verantaa kiertää terassi. Eikö veranta ja terassi tarkoita samaa?
  Luin tässä monta postausta kerralla. Ruusupergola suunnitelma on upea!! Vohvelirautaa olen toivonut jo vuosia, pitäisiköhän se lopultakin hankkia?? Aikoinaan meillä olikin, mutta siitä tuleva käry oli niin kova, että hävitin laitteen. Nykyisin ne kuulemma ovat kehittyneet kovasti eivätkä käryä niin paljon. Onko tosi? Jotkut ovat ratkaisseet ongelman niin että vohvelit paistetaan vain verannalla eli terassilla �� !!!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Veranta on oleskelualue, jossa on aina katos ja tukipylväät kun taas terassi on yleensä avoin tila ilman kattoa. Meillä tuo avoin terassialue kiertää tuotaa verantaa ja vasta sen jälkeen alkaa puutarha. Noista kuvista ei näy kunnolla tuo terassi. Olisi pitänyt ottaa ihan toisesta suunnasta kuva.
   Ruusupergolan valmistumista odotan innolla:) Tuo uusi vohvelirautamme ei käryä samalla lailla kuin vanha, siitä nousee paiston aikana vain vähän höyryä ja olemme paistaneet vohveleita ihan sisätiloissa. Oli hyvä hankinta:)

   Poista