Etupihan kesäisiä tunnelmia

Tänä vuonna on tullut todistettua, että hyvin pienilläkin jutuilla saa kivoja tunnelmia aikaiseksi. Koska en ole voinut istutella mitään, on pitänyt improvisoida.

Autokatoksen vieressä DIY-penkillä ovat mehikasvit vanhassa kakkuvuoassa ja kauhassa. Ne talvehtivat tuossa samassa paikassa. Eli niille ei ole tarvinnut tehdä muuta kuin kastella silloin tällöin. Penkin vieressä on maitotonkka, johon laitoin vanha muratin ruukussaan.
Isäni tekemässä betoniruukussa kasvaa toista vuottaan pieni kuusentaimi, joka kasvoi ennen talon nurkalla. Orvokki on jostain kylväytynyt sen kaveriksi. Suloista!Viime kesän ihanimpiin kirpparilöytöihin kuului tämä iso sinkkitynnyri. Se täytettiin singelillä ja sekaan upotettiin hortensia purkissaan sekä mökissä talvehtinut muratti purkissaan. Mukaan vielä aseteltiin peikonpähkinästä leikattuja oksia korkeutta tuomaan. Yksinkertaista ja helppoa.
Ulko-oven luona vanhaan ruostuneeseen maitotonkkaan sujautin kelloköynnöksen purkissaan. Betoniruukussa on toinen pihalta muutama vuosi sitten otettu kuusentaimi, joka onkin kasvanut jo ihan mukavasti. Ruosteenvärisessä ruukussa on pohjalla singeliä ja pikkupurkeissa pari orvokkia seka murattimikania, joka onkin vallan upea kasvi.
Murattimikanialla on kauniit lehdet ja se on lähtenyt jo innokkaasti leviämään ruukun ulkopuolelle.


Olen pitkään haaveillut japaninvaahterasta ja nyt sain sellaisen. Se pääsi singelillä täytettyyn metalliämpäriin. Istutan sen sitten myöhemmin kunnolliseen, isompaan ruukkuun. Huono puoli tässä ostopurkkikasvatuksessa on tietysti se, että kasveja pitää kastella tosi ahkerasti ja ainakin orvokit alkavat jo hiipua. Mutta minkäs teet. Näillä mennään tämä kesä.

Kesäisiä kranssejakaan en ole voinut tehdä, joten ripustin viime vuoden kesäkaupastamme ylijääneen piikkilankakranssin oven pieleen. Laitoin yhteen piikkiin vanhan viinipullonkorkin, jottei jää ruostejälkiä seinään. Kaikkia eivät ruosteiset jutut miellytä, mutta minä tykkään niistä tosi paljon.Ensi viikolla luvassa kurkistus takapihan oleskelutilaan.

                                                     ❤Anni

12 kommenttia:

 1. Yksinkertainen on hyvin usein kauniimpaa kuin yltäkylläinen runsasus. Japaninvaahtera on kaunis juuri tuollaisenaan ja mehitähtiä minullakin on sinkkivadissa, ja joka päivä sitä ohimmennessäni ihailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Less is more" on hyvä ohje:)
   Olin aika yllättynyt, että mehitähdet talvehtivat noissa vadeissaan, kun niissä ei ole reikiä pohjissa. Alkukeväällä ne näyttivät ihan kuolleilta, mutta siitä ne sitten vähitellen heräsivät eloon.

   Poista
 2. Hienoja ja kekseliäitä juttuja sinulla siellä. Erityisen hyvä idea nuo pienet kuuset. Minä uskallauduin ostamaan myös japaninvaahteran tänä vuonna, mutta istutin sen maahan. Saa nähdä miten talvehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kuusentaimia on meillä putkahdellut mitä ihmeellisimmistä paikoista ja päätin muutama vuosi sitten kokeilla miten ruukkukasvatus onnistuu. Hyvin näyttävät viihtyvän. Minäkin haluaisin istuttaa jossain vaiheessa maahan tuon japaninvaahteran, mutta talvehtiminen epäilyttää. Ehkä sitten istutan kun pihallamme on vielä enemmän suojaa kylmiltä tuulilta.

   Poista
 3. Oi miten kauniita kaikki. Tuo peikonpähkinä, muratti ja hortensia etenkin on aivan täydellinen yhdistelmä.

  VastaaPoista
 4. Hienoja ja kanuniisti ryhmiteltyjä istutuksia sinulla! Piikkilankakranssi on kiva ja erilainen yksityiskohta. Tykkään siitä kovasti. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihastelin pitkään hortensiaistutusta. Se vain on niin kaunis, yksinkertainen muttei tylsä. Japaninvaahteran väri tulee kauniisti esille vaaleaa taustaa vasten. Minulla japaninvaahtera on vielä toteutumaton haave. Ehkä joskus... Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Toivottavasti saan tuon japaninvaahteran talvehtimaan pihamökissä. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 6. Ihania asetelmia sinulla. Heti tuo mehikasvikuva pysäytti, sillä olen tänä vuonna itse laittanut niitä isoon muovisaaviin, joka on ison puutynnyrin sisällä. Ajattelin, ettei niistä ehkä ole siinä kuin hetken ilo, mutta vielä mitä. Pienet alut ovat pullahtaneet näyttäviin mittoihin ja oikein mietin, kuinka saan ne tuossa talvehtimaan. Onko ne jo keväällä menetetty?

  Ruosteinen piikkilanka on kiehtova. Mulla on sellainen roikkunut tovin omenapuussa, kun en vielä ole keksinyt sille lopullista käyttöä. Mutta eipä hätää...siellä se ruostuu entisestään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nuo mehikasvit yllättivät minut kun ne talvehtivat tuossa penkillä. Minun piti laittaa ne kallelleen talveksi, koska niin muistan jostain lukeneeni, mutta se jäi tekemättä viime syksynä. Ehkä autokatoksen pieni räystäs suojasi jonkin verran. Keväällä ne kyllä näyttivät ihan kuolleilta. Onneksi en heittänyt niitä pois.
   Ruosteisessa piikkilangassa kuten monissa muissakin ruosteisissa jutuissa on oma viehätyksensä:)

   Poista