Alkusyksyn sukkasatoa


Kun kesä alkaa taittua syksyn puolelle, minulle iskee aina hirveä vimma neuloa. On mukavaa kääriytyä sohvan nurkkaan ja varautua talven viimoihin tekemällä villasukkia, lapasia, pipoja ja kaulaliinoja. Tilasin myös superpehmeitä alpakkalankoja tulevaa islantilaistyyppistä neuletta varten. En ole montaa neuletta tehnyt, joten saapa nähdä mitä siitä tulee. Mutta ensin teen villasukkia ja lapasia synttäri- ja joululahjoiksi. Tässä muutamia otoksia alkusyksyn sukkasadosta.


Heti kun näin ohjeen Novitan sivuilla näihin mörkösukkiin, halusin tehdä nuo sukat miehelleni joululahjaksi. Varren kirjoneulekuvio oli aika työläs sumeilla silmilläni ja vaati keskittymistä, mutta loppujen lopuksi nämä valmistuivat kuitenkin yllättävän nopeasti.

Broken seed - sukat ovat rikottua helmineuletta. Tähän ohjeeseen törmäsin Lankasataman blogissa. Broken seed on minusta kaunis kuvio ja sitä on ihana tehdä. Minulla oli jemmassa liukuvärjättyä 7 veljestä- lankaa kivoissa syksyn sävyissä. Kantapää on ristiin vahvistettu ranskalainen kantapää, joka toistaa minusta kivasti tuota vähän kennomaista kuviota.

Niin ikään Lankasataman blogissa törmäsin tähän nimettömään pitsisukkaohjeeseen. Lankana käytin 7 veljestä-lankaa marjapuuron sävyssä. Pitsikuvion oppi nopeasti ulkoa ja sukat valmistuivat nopeasti. Nyt pitääkin kaivaa lahjapaperit esille ja kääräistä sukat paketteihin.

Ihanaa viikonloppua!

                                  ❤ Anni

24 kommenttia:

 1. Kauniita ja taitavasti toteutettuja neuleita. Nuo mörkösukat on tosi hienot. Arvostan ihmisiä, jotka jaksavat tehdä kirjoneuleita ja onnistuvat niissä hyvin. Minulla tulee aina liian tiukkaa, jonka vuoksi siirrän asiaan paneutumista aina vain eteenpäin.'
  Taidanpa käydä Lankasataman blogissa kurkkaamassa. Pitsisukkien ohje kiinnostaa. Broken seed on ollut minulla pitkään mielessä. Olen sillä joskus tehnyt sukkia, mutta siitä on jo aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjoneuleessa on oma haastavuutensa. Olen kuullut, että jos kirjoneuletta tekee niin, että kääntää nurjan puolen ulospäin, niin siitä ei tule tiukkaa. En ole tuota tapaa vielä kokeillut, mutta seuraavassa sukkaprojektissa voisin kokeilla:)

   Poista
 2. Kauniita sukkia kaikki. Minäkin pidän neulomisesta ja etenkin lasten lapsille on kiva kutoa sukkia. Alkuun neuloin pääasiassa vain pitsisukkia, mutta nykyisin tulee tehtyä myös kuvioneulesukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kiva tehdä vuorotellen pitsisukkia ja kirjoneulesukkia ja jossain välissä niitä ihan tavallisiakin sukkia:)

   Poista
 3. Onpa kauniita ja kivoja sukkia! Syksyn tullen käsityöt alkavat taas kiinnostaa, vaikka itse en teekään sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun päivät alkavat lyhetä, on kiva alkaa valmistautua talveen käsitöiden parissa:)

   Poista
 4. Kauniita sukkia, pidän etenkin viimeisistä pitsisukista. Minullakin on käynyt jo ajatus ottaa langat ja puikot esiin, mutta vielä ovat puutarhapuuhat vieneet ulkoilemaan. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yleensä minäkin olen vielä alkusyksyllä enemmän puutarhahommissa, mutta nyt olen kerrankin ajoissa joululahjojen kanssa:) Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 5. Täälläkin on langat ja puikot kaivettu esiin, paljoa en ole vielä ehtinyt kutimen kanssa istuksimaan mutta iltojen pimetessä alkaa neuroosi iskee pahemman kerran.
  Todella kauniita sukkia olet kutonut, pitää minunkin suunnistaa sinne Lankasataman blogiin, tuo Broken seed oli ihan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulomisvimma iskee minullekin syksyn saapuessa:)
   Kiitos! Broken seed-malli oli minullekin uusi tuttavuus ja tykästyin siihen. Siinä voi kätevästi käyttää myös jämälankoja liukuvärjätyn langan sijaan.

   Poista
 6. Kauniita sukkia oot neulonu. Nätit on nuo pitsisukat ja mörkösukat on ihan nimensä mukaset. Mie en neuloja oo ensinkään. Viimetalavena yhet sukat neuloin. Onneks on neulovia ystäviä ja mummot neuloivat varastoon. Tuota Broken seed mallii voisin osata tehä miekin, ja meinasin tänäkin talavena yhet sukat neuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Broken seed on kiva malli ja sitä on kiva tehdä:)

   Poista
 7. Itse tehdyt lahjat ovat aina kaikista parhaita <3. Kauniita sukkia olet kutonut, ne ilahduttavat varmasti!

  VastaaPoista
 8. oletkin jo hyvissä ajoin aloittanut kutomiset pukinkonttiin. ihania sukkia kakki. tykkään myös kuvistasi, kauniisti sommitellut.
  itsekin tykkään kutoa pukinkonttiin, minulle vaan tulee aina tavaton kiire saada kaikki valmiiksi ajallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin olen ajoissa. Yleensä minullekin tulee hoppu.
   Kiitos!:)

   Poista
 9. Aivan ihania sukkia. Minäkin olen tehnyt muutaman joululahjaksi. Hyvä aloittaa näin aikaisin niin ei tule hoppua. Pitää käydä kurkkaamassa Lankasataman blogiin. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yleensä minulle on tullut hirveä kiire joululahjojen kanssa. Kivaa olla kerrankin ajoissa:)

   Poista
 10. Vau, möröt on ihanat!
  On toki muutkin, mutta möröt vie voiton:)

  VastaaPoista
 11. Ihania sukkia! Itse tehdyt ovat just parhaita.

  VastaaPoista
 12. Aivan ihania sukkia, kiitos vielä sulle ihanista sukista

  VastaaPoista