Vaaleanpunaista

Elokuun aurinkoiset illat houkuttelivat taas kuvaamaan. Saatan ehkä toistaa itseäni, mutta tykkään todella paljon kuvata ilta-auringon lämpimässä valossa. Tällä kertaa tuli taltioitua paljon punaisen eri sävyjä, erityisesti vaaleanpunaista. Tehdäänpä pieni kuvakierros.


pensashanhikki

pensashanhikki

Näistä 'Lovely Pink' pensashanhikeista suunnittelin jo luopuvani. Ne eivät ole aiempina vuosina näyttäneet kovin hyviltä. Mutta kuin taikaiskusta ne ovat ryhdistäytyneet ja kukkivatkin nyt todella kauniisti. Hävitysuhkaus tepsi.

Kirkkaassa päivänvalossa pensashanhikkien kukkien vaaleanpunaisuus vähän katoaa kuten tästä alla olevasta kuvasta näkyy.


Samassa penkissä kasvaa kaunis, mutta viheliäisesti leviävä viiruhelpi. Lehtien vaaleanpunainen sävy tulee hienosti ilta-auringossa esiin.

viiruhelpi

Puutarhassamme useampaan kertaan sopivaa paikkaa etsineet  pari 'Grandiflora' syyshortensiaa innostuivat tänä vuonna kukkimaan. Kukinnoissa näkyy jo häivähdys vaaleanpunaista.


Ruukussa oleva hortensia on jo vaihtanut valkoisen kesämekkonsa syksyisempiin sävyihin.Tämä lilja, jonka tarkemmasta nimestä minulla ei ole tietoa, jaksaa joka vuosi kukkia ruusun valloittamassa penkissä, josta kerroin täällä. Penkki pitäisi ensi kesänä siivota perusteellisesti ja kaivaa ruusu pois. 

 

Tarhatiarella 'Pink Skyrocket' ja koristekastikka 'Overdam' koristavat terassipöytäämme. Yritän talvettaa nämä mökissä ja istutan ne ensi kesänä maahan. 


Keijunkukat aloittivat toisen kukintakierroksen. 


Yksi lempipensaistani on purppuraheisiangervo 'Schuch'. Tummalehtiset kasvit ovat ikisuosikkejani.Yksi etelänruusuruohokin jaksaa vielä kukkia😊


Kaunista viikon jatkoa!

                          ❤ Anni


26 kommenttia:

 1. Ihanat värit ja ilta-aurinko tosiaan tekee kuvista kauniin pehmeitä! Vaaleanpunaiset hanhikit meilläkin suorstaan ryöpsähtivät kasvuun monen kituvuoden jälkeen, olisikohan lumisella talvella osuutta asiaan? Viiruhelpiä en uskalla kasvaa muualla kuin ruukuissa, mutta joka vuosi sitä saakin jakaa useampaan ruukkuun. Talveksi kaivan juurakon maahan, mutta heti keväällä siirrän ruukkuuihin. Juuri tuon upean värisävyn vuoksi minäkin niitä kasvattelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä mistä johtuu, mutta mukava yllätys tosiaan tämä pensashanhikkien äkillinen ja runsas kukintainto:) Tuo viiruhelpin kasvatus ruukussa on hyvä idea!

   Poista
 2. Tosi kaunis tuo ilta-auringon sävyttämä maisema kasveineen! Aamuihminen, kun olen niin parhaat kuvani ovat aamuauringossa otettuja.

  VastaaPoista
 3. Ilta-auringossa on nimenomaan paras kuvata! Upeita kuvia oletkin ottanut. Viiruhelppi näyttää upealta, mutta jätän hankkimatta, jos leviää pahasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Iltaisin valo on ihanan lämmintä.
   Kiitos:) Silloin kun hankin viiruhelpin, minulla ei ollut tietoa sen voimakkaasta leviämisestä. En tiedä saako sitä leviämistä estettyä edes juurimatolla.

   Poista
 4. Kauniita pinkin sävyjä ja kaunis valo kuvissa. Rönsytiarella on aivan ihana kevätkukkija ja leviää kauniin mattomaisesti. Mukavaa loppuviikkoa. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Oikein jo odotan, että saan tiarellat maahan ensi vuonna. En tiedä mistä johtuu, mutta nämä tiarellat kukkivat edelleen. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 5. Kauniin tunnelmallisia kuvia. Ilta-auringossa on mukavampi kuvata, kun varjotkaan eivät ole niin jyrkkiä, kuin päivällä.
  Tarhatiarella on ihastuttava. Kukkiiko se kuinka pitkään ruukussa? Maassa niiden kukinta ajoittuu enemmän alkukesään.
  Viiruhelpissä on hienot sävyt. En uskalla istuttaa sitä pihaan, kun on jo ennestäänkin liian leviäviä kasveja. Sirkun ruukkuideaa sen sijaan voisi kokeilla,
  Mukavaa torstaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nämä tiarellat tulivat meille heinäkuussa ja ovat kukkineet siitä asti ostoruukuissaan. Aika ihmeellistä. Tuo Sirkun ruukkuidea on hyvä! Mukavaa torstaita myös sinulle!

   Poista
 6. Ihanasti sinulla viellä kukkivia kukkia riittää.
  Nuo tummalehtisetkasvit, eivät nuorempana olleen lainkaan mieleeni, mutta nyt tykkään niistä todella paljon..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipaisin vielä lisääkin syyskukkijoita ja olenkin ajatellut panostaa niihin vielä enemmän tulevissa suunnitelmissa:)

   Poista
 7. Ihanat kuvat <3 Vaaleanpunainen pensashanhikki on aika namin näköinen. Kiva, että syksyllä on runsaasti muunkin värisiä kukkijoita kuin vain keltaisia. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Vaaleanpunainen pensashanhikki yllätti positiivisesti ja on tosiaan vähän erilainen väri perinteisten syksyn keltaisten sävyjen joukossa. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 8. Kaunis tuo pensashanhikki. Niin sieviä pieniä kukkia. Ihanat lämminsävyiset kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensashanhikin kaunis kukinta oli iloinen yllätys ja taidan sittenkin jättää sen paikoilleen. Kiitos:)

   Poista
 9. Aah, vaaleanpunaista ei voi olla liikaa😊

  VastaaPoista
 10. vaaleanpunainen hanhikki herkän kaunis, onneksi et ehtinyt sitä viel hävittämään! olen ihastellut niitä myös taimistolla, mutta en ole viel osannut päättää mitä hanhikkeja lopulta hankkisin. nyt pihamaaltamme löytyy vain niitä perinteisiä keltaisia.
  minäkin tykkään noista purppuralehtisistä kasveista kovin. niitä alkaakin löytyä jo monesta perennapenkistä, viimeksi istutin lisää purppuranpunaisia keijunkukkia.
  aurinkoista viikonloppua Sinulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensashanhikki näyttää nyt niin kauniilta, että taidan jättää sen paikoilleen. Toivottavasti se kukkii jatkossakin noin runsaasti. Minäkin hankin viime vuonna purppuranpunaisia keijunkukkia ja tykkään niistä kovasti. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 11. Minäkin pidän tummalehtisistä kasveista ja kukista. Niissä on vain sitä jotain. Kauniita kuvia olet ikuistanut <3

  VastaaPoista
 12. Kauniisti hanhikki kukkii. Miullakin tarhatiarella on nyt penkissä kukassa. mukavan näkönen se on. Tuohon mehtäalalle istutettiin purppuraheisiangervo. Aika tramaattisen näkönen se on, ei paha. Keijunkukassakin sama väri penkissä.
  Mukavoo viikonloppuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kovasti tuosta tarhatiarellasta. Keksin sille sopivan paikan kesällä suunnitelmia tehdessä. Kun nyt vain saisi sen talvehtimaan mökissä. Tummalehtiset kasvit tuovat tosiaan pientä dramatiikkaa penkkeihin:) Mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinulle!

   Poista