Se kukkii sittenkin!


Länsipihalla, sulkahernepuun katveessa kasvaa meillä valkokletra ’Hummingbird’. Se on  nyt ollut meillä pari vuotta ja talvehtinut hyvin - viime talvena jopa ihan ilman suojausta. Keväisin lehtien puhkeamista saa odotella varsin pitkään ja pelkäsinkin jo menettäneeni sen. Onneksi pelko oli aiheeton.


Tämä ’Hummingbird’ on käsittääkseni kääpiömuoto muista kletroista. Se on meillä silti liian ahtaassa paikassa elokuunastereiden turhankin läheisessä seurassa. Täytyy harkita sen siirtoa sitten kun saan joskus laajennettua tuota penkkiä. 

Nimilapun tietojen mukaan kukinnan pitäisi alkaa heinäkuussa. Noh, meillä kletra on ollut pitkään nupulla ja nuput aukesivat vasta syyskuun alussa. Kovin on kukinta myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Muutamista viime viikon kylmistä öistä, valkokletra ei ollut moksiskaan. Tosin pakkasen puolella ei meillä ihan käyty, mutta varsin lähellä nollaa kuitenkin. Osa näistä kuvista on otettu pari päivää sitten.
Valkokletran sanotaan houkuttelevan pörriäisiä ja perhosia. Myöhäisen kukinnan vuoksi en ole kovasti lentoliikennettä kukissa nähnyt. Toivottavasti ensi kesänä olisi aikaisempi kukinta.

                                                     ❤ Anni


6 kommenttia:

 1. Ihana houkutteleva ja minulle vieras kasvi! On aina palkitsevaa saada joku kukka kukkimaan pitkän odotuksen jälkeen ja jopa niin, että se ei ole moksiskaan kylmyydestä. Arvostan niitä kasveja, sillä daalioiden tapaan herkät paleltujat harmittavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä valkokletra on ollut kyllä positiivinen yllättäjä monellakin tavalla. En tiedä johtuuko tuo myöhäinen kukinta-aika alkukesän pitkään jatkuneesta kuivuudesta vai missä oli vika. Mutta pääasia että se nyt kuitenkin vihdoin kukkii:)

   Poista
 2. Onpa kaunis <3 En tunne kasvia entuudestaan, mutta täytyy tutustua siihen tarkemmin. Sen verran viehättävä hän on. Mukavaa syksyistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kletra on kyllä kiva syyskukkija:) Täytyy vielä saada se tilavampaan paikkaan niin se tulee paremmin esille tuolta penkin kätköistä. Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Onpa siinä kauniit lehdet, kukinnasta nyt puhumattakaan.
  Hieman nuo elokuunasterit liian kovasti näyttävät rakkauttaan, ihan siinä voi valkokletralle käydä huonosti. Jos siirrät väljempään paikkaan näkyy nuo kauniit lehdtkin paremmin.
  Minulla ei olekkaan tuota kletraa, mahtuiskohan se ...
  Oikein mukavaa keskiviikko päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuunasterit ovat tosiaan liiankin ihastuneita valkokletraan:) Tuon penkin tulevaan jatko-osaan täytyykin suunnitella kletralle sopiva tila, jossa se pääsee oikeuksiinsa. Mukavaa keskiviikkoa ja viikon jatkoa myös sinulle!

   Poista