Syyskuun tunnelmia

Tuntuu kuin olisin vasta hetki sitten kirjoitellut elokuun tunnelmista ja nyt ollaan jo syyskuun lopussa. Päivät ovat vilahtaneet vauhdilla ohi vaikkei mitään ihmeellistä ole tapahtunutkaan. Välillä toivon, että päivien kulku hidastuisi niin kuin lapsena, jolloin viikkokin tuntui pitkältä ajalta. Haluaisin jäädä pidemmäksi aikaa näihin kauniin ruskan sävyttämiin syyspäiviin. Miten kauniita voivatkaan olla kaikki värit maailmassa juuri nyt.

Päivissä on tietyt rutiinit. Aamuisin käyn koiran kanssa lenkillä, toisinaan myös iltaisin. Ulkoilu tekee niin hyvää ja säännöllinen kävely on nostanut romahtaneen kuntoni suhteellisen normaalille tasolle. Joka kuukausi toistuva sytostaattiviikko meni nyt paremmin kuin elokuussa, vaikka painoni taas putosikin ja väsytti, mutta niin käy joka kerta. Silmien käänteishyljintä on tällä hetkellä kiusallisin vaiva. Sain vahvemmat lääkkeet mutta ne aiheuttivat sietämättömän kirvelyn, joka ei mennyt ohi ja niiden käyttö piti lopettaa. Ruutuaikaa on pitänyt vähentää sillä tietokoneen ja tv:n tuijottaminen kuivattavat vain entistä enemmän silmiä. Lukeminenkin on jäänyt nyt vähiin, joten olen lähinnä neulonut, mikä on ollut tosi kivaa pitkän tauon jälkeen. Puikoilla on juuri nyt pumpulinpehmeä alpakkaneule.
Syyskuussa tapahtui myös pieni ihme. En sairastunut flunssaan vaikka koko muu perhe sairasti sen. Olen niin onnellinen että säästyin siltä. Kävin myös vihdoin keskustelemassa ja se tuntui hyvältä. Kohta menen taas uudestaan.

Olen ihastellut syyskuun lämmintä valoa ja vähitellen väriään vaihtavia lehtiä. Syyskuussa on ollut aivan huikean upeita aurinkoisia päiviä ja olen ollut niistä todella onnellinen, kuten myös kaikista arjen pienistä iloista, kuten ystävän tuomista luumuista, joista syntyi herkullinen luumugalette. Syksyinen tunnelma on jo vähitellen saapunut sisäänkäynnin luo.Lempeitä lokakuun päiviä!

                                                ❤ Anni

22 kommenttia:

 1. Kauniit syysasetelmat olet tehnyt ja neuletyö tosiaan henkii lämpöä ja pehmeyttä. Kuvistasi välittyi rauhallinen tunnelma, toivotaan itsellesikin hyvää ja rauhallista, voimia ja mieltä kohottavaa syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olo on ollut nyt jotenkin paljon levollisempi. Ehkä se vaikutti kuvienikin tunnelmaan:) Mukavaa viikkoa ja lokakuuta sinulle!

   Poista
 2. Hienoja kuvia. Syksyiset asetelmasi ovat kauniita ja puutarhassanne on jo puu kauniissa ruskan värissä. Herkullisen näköinen luumugalette.
  Mukavaa viikon jatkoa ja alkavaa lokakuuta. 🍁🍁🍃🍂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kovasti tuosta rusokirsikan syysväristä. Lehdet vaan putoavat minusta aina liian nopeasti.
   Mukavaa viikkoa ja lokakuuta myös sinulle!

   Poista
 3. Nyt onkin mukavaa ja oikea hetki kuvata syksyn värejä koska niitä alkaa olemaan oikein mukavasti kuten kuvistasikin välittyi. Ja mikä on myös mukavaa kun puutarha antaa vihdoin aikaa on rentouttavaa vaikka neuloa jotain lämmintä ja pehmeää. Herkullisen luumupaistoksen olet tehnyt. Toivon mukavia kävelyretkiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt on juuri paras hetki kuvata syksyn värejä. Olen tänä syksynä nauttinut oikein erityisen paljon ruska-ajasta.
   Kiitos ja mukavia syyspäiviä sinulle!

   Poista
 4. Voi, miten kauniita kuvia! Syksyssä ei ole mitään vikaa, päinvastoin! Mukava kuulla, että olet voinut suhteellisen hyvin. Koiran aamu- ja päivälenkitys kuuluu minunkin rutiineihin. Mies vie sitten koiran illalla pitkälle lenkille. Koirasta on tämäkin hyöty:pakko lähteä aina kävelylle oli sää mikä hyvänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin pidän syksystä. Pidän oikeastaan kaikista vuodenajoista:)
   Koira on kyllä hyvä lenkittäjä. Tuskin olisin joka aamu lähtenyt kävelylle jos meillä ei olisi koiraa.

   Poista
 5. Niin kaunista. Voimia sinulle sairauden keskelle. Keskusteluapu on varmasti todella tarpeen, puhuminen auttaa aina. Itse olen painiskellut elämän suurten kysymysten parissa, kun hyvästelimme työtoverimme, joka ei nopeasti kuolemaan johtavan sairauden takia enää tule töihin. Luonto antaa voimia meille kaikille, onneksi. Onnellisia lokakuun päiviä sinulle lämpimästi toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä vuosi on tullut uitua aika syvissä vesissä ja keskusteluavusta on ollut todella paljon hyötyä. Ikävää kuulla työtoveristasi. Pysäyttäviä asioita, joihin ei oikein löydy edes sanoja. Voimia myös sinulle<3

   Poista
 6. Voi miten kauniita kuvia!!! Tuo leivonnainen saa veden herahtamaan kielelle. Toivottavasti rankat hoidot tekevät tehtävänsä ja saisit niistä apua sairauden voittamiseen! Ilo kuulla, että keskusteluapu jätti myönteisen olon. Tsemppiä syksyyn ja kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan niin. Tällä hetkellä tilanne näyttää ihan hyvältä.
   Mukavia syyspäiviä myös sinulle!

   Poista
 7. Todella nätti asetelma. Sinulla on taito luoda ympärillesi kauneutta.
  Tästä postauksesta huokuu aika seesteinen henkäys huolimatta alituisesta painistasi terveytesi kanssa. Hienoa, että säästyit flunssalta ja että keskustelusta oli apua. Toivotan sinulle aurinkoisia lokakuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen rauhallisemmalla mielellä nyt kuin jokin aika sitten kun olin jatkuvan pelon tunteen vallassa. Keskustelusta oli todella apua ja luulenpa, että neulominen on myös toiminut terapiana. Aurinkoisia lokakuun päiviä myös sinulle!

   Poista
 8. Se oli hienoa että säästyit flunssalta ,on taas ihania kuvia ja hyvä että niistä keskusteluista on apua ,mukavaa viikkoa sulle .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Siitä paranemiseen olisi varmasti mennyt taas monta viikkoa.
   Kiitos ja mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 9. Ihana seesteisyys ja rauha välittyi tästä postauksesta! Mahtavaa, että vointisi on jo parempi ja vältyit jopa flunssalta! Meillä vasta alkoi tämän syksyn sairastelut. Toivon mukaan itse selviäisin pelkällä tukkoisuudella ja lievällä kurkkukivulla, mitä nyt on pari päivää ollut. Muu perhe näyttää sairastavan perusteellisemmin. Lempeää lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oloni onkin nyt huomattavasti levollisempi:)
   Toivottavasti selviät lievemmillä flunssan oireilla ja perheesikin paranee pian! Kiitos samoin sinulle ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 10. Kauniita asetelmia oot tehny. Erikoisesti tykkeen tuosta valakosesta syklaamista. Mukava kun siästyt flunssalta, meilläkään ei oo onneks ollu. Hyvvee syksyy siulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syklaameja ei minulla ole vielä aiemmin ollut, mitä kovasti ihmettelen. Tuosta valkoisesta tykkään minäkin aivan erityisesti:) Täytyykin muistaa viedä se pihamökin sopivaan viileyteen suojaan kun nyt on taas luvattu yöpakkasia. Mukavaa loppuviikkoa ja ihania syyspäiviä myös sinulle!

   Poista
 11. Kauniita syksyisiä kuvia 💕 Tekstistäsi välittyi minulle kovin rauhallinen ja seesteinen tunnelma. Ja kuvistasi myös. Itse olen myös kokenut keskustelun voiman. Se selkiyttää omia ajatuksia ja minusta on ollut ihana keskustella ulkopuolisen kanssa, etten aina kaataisi kaikkea lähipiirin niskaan.☺️ Toivon sinulle ihanaa eloa ja oloa❣️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keskustelusta on ollut tosi suuri apu. Se on keventänyt olotilaa huomattavasti:) Ihania syyspäiviä sinulle!

   Poista