Huhtikuun kasvikortti

Ihana puutarhaviikonloppu takana! Kivaa kun pääsee jo toden teolla toteuttamaan suunnitelmia. Mutta niistä lisää myöhemmin, sillä nyt on taas kuukauden kasvikortin vuoro.

Tällä kertaa esittelyssä kesäkullero, joita kasvaa meillä länsipihalla yhdessä tarhaiisojen, unikkojen ja törmäkukkien kanssa.


Hauskaa vappua!

16 kommenttia:

 1. Kullerot ovat mielestäni kauniita, ihana tuo niiden vahva ja hieman oranssiin taittuva keltainen väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän kanssa kovasti tuosta väristä. Se näyttää minusta erityisen hyvältä violettien kukkien kanssa taikka esim. havujen kanssa.

   Poista
 2. Kiitos, hauskaa vappua sinullekin! Ja kiitos myös tästä kasvikortista: nyt tiedän, että kulleroni onkin kesäkullero :)

  VastaaPoista
 3. Kullerot ovat kauniita mutta ikävä kyllä se myrkyllisyys.
  Kasvikortttisi ovat kivoja, itselläni on tehtynä lähinnä yrteistä, pitäääkin joskus laittaa enemmän esille, kiva saada tiivistettyä tietoa, lähteiden laitto vaan aikas työlästä. Mukavaa toukokuun alkua se tosi pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aika moni kasvi loppujen lopuksi on myrkyllinen.
   Kiitos, kiva kuulla! Hyvä, että otit tuon lähteiden mainitsemisen esille, nimittäin juuri eilen tuota korttia tehdessäni mietin tuota lähdemerkintä asiaa. Kerään tietoni lähinnä englannin- tai ranskankielisestä wikipediasta ja kasvattajien sivuilta, sillä niistä löytyy paljon tietoa mm. kasvin historiasta. Ja sitten lähteenä toimii myös ihan omatkin kokemukset ja tiedot, koskapa nämä kasvikorttien kasvit löytyvät omasta puutarhastani. Kasvikortteja tehdessä tulee samalla listattua, mitä kasveja meiltä löytyy😊Taidan merkitä tärkeimmät lähteet koostetusti kasvikorttisivuston loppuun, ehkä se on selkeintä niin. Mukavaa toukokuuta myös sinulle😊

   Poista
 4. Kullero on kiva pihan piristys. Oma niittykulleroni on kadonnut jäljettömiin. Olisiko paha toissa talvi tehnyt tehtävänsä.
  Hauskaa vappua ja alkavaa toukokuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Harmillista, että niittykullerosi on kadonnut. Se tuhotalvi vei tosi monet kasvit mennessään.
   Kiitos samoin sinulle😊

   Poista
 5. Kullerot ovat tosi ihania, niittykulleroa on muutama lammen rannassa ja kukkapenkissä jalostettuja muotoja muutama. Tykkään niistä, kuin pieniä aurinkoja!

  Oikein hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Pallomainen muoto ja samalla tietynlainen herkkyys kun ne huojuvat pitkän varren päässä, tekevät niistä jotenkin erityisen viehättäviä.
   Hauskaa vappua myös sinulle😊

   Poista
 6. Kullerot ovat kauniita. Itselläkin niitä kasvaa penkissä. Kiva kun vierailit blogissani joten osasin tulla vasta vierailulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat ja piristävät kivasti penkkiä. Kiva kun löysit blogini pariin ja liityit lukijaksi😊

   Poista
 7. kiva kasvikorttipostaus, kullerot ovat kauniita!

  VastaaPoista
 8. Ihanat kullerot. Meillä pompsahti yllärinä tuollainen kesäkullero kukkapenkkiin. Olin joskus kylvänyt siemeniä, mutta silloin ei tullut näkyviin mitään. Viime kesänä sitten tuli ja kukki ihanasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän oli kiva yllätys:) Siemenestä en ole tuota kokeillutkaan kasvattaa.

   Poista