Kööpenhaminan terveisiä

Tein ystäväni Suzan sekä tyttäreni Helmin kanssa Roso Lifestyle - kesäkaupan kauden päätösreissun Kööpenhaminaan, jossa vietimme heinäkuun kaksi viimeistä päivää. Heti saavuttuamme aikaisin aamulla Kööpenhaminan kentälle, hyppäsimme Malmöhön menevään junaan. Vietimme Malmössä aamupäivän työkuvioiden parissa, sillä kävimme tutustumassa Teministeriet - yhtiön uusiin tuotantotiloihin sekä valmisteilla olevaan upeaan showroomiin. Palaan showroomin tunnelmiin myöhemmin, joten hypätäänpä takaisin Kööpenhaminaan.

Junamatka Malmöstä takaisin Kööpenhaminaan oli hyvin tuskainen, sillä junan ilmastointi oli rikki ja juna oli ihan piukassa väkeä. Hotellille päästyämme oli pakko torkahtaa hetkeksi keräilemään voimia ja sitten suuntasimme Nyhavniin, josta lähdimme tunnin mittaiselle vesibussiajelulle. Se olikin miellyttävä tapa nähdä Kööpenhaminan keskeisiä nähtävyyksiä. Suosittelen!

Nyhavnin kauniita taloja.

Asuntovenealuetta

Uusi oopperatalo
Vinkiksi Kööpenhaminaan matkustaville: ostamalla Grand Tour Tivoli-lipun vesibussiristeilylle, pääsee tuolla samalla lipulla ilmaiseksi Tivolin alueelle (laitteista on maksettava erikseen). Risteilyn jälkeen suuntasimme siis Tivoliin, jossa vietimme ihanan kesäillan. Alue oli tunnelmallinen istutuksineen ja valaistuksineen eikä siellä ollut ruuhkaa. Ravintoloissa riitti valinnanvaraa. (Tivolin kuvat on kännykällä otettuja ja siksi kuvanlaatu on iltakuvissa vähän söhröinen, sorry).

Suihkulähteissä oli hienot jalalliset amppelit, joissa oli leikitelty hienosti eri lehtiväreillä ja muodoilla. Hmm...saisikohan tuollaisen väsättyä omalle pihalle?

Tiistain varasimme shoppailulle Strøget-kävelykadulla. Ja kauppojahan oli aivan käsittämätön määrä! Koskapa skandinaavinen design on lähellä sydäntä, meidän piti ennen shoppailua käydä designmuseossa, mutta se oli muuttanut ihan eri suunnalle minne olimme menossa, joten se piti jättää väliin. Sen sijaan kävimme monissa sisustusliikkeissä ja totesinkin, että olisi pitänyt lähteä reissuun autolla.

Kukkaihmisenä kiinnitin tietysti myös huomiota istutuksiin. Monissa paikoissa oli helle ja kuivuus kärventänyt istutuksia, mutta Tivolin lisäksi raatihuoneen sivusta oli todella upea.Vaikka värejä ja muotoja on penkissä paljon, se ei mielestäni haittaa, sillä heinät tasapainottavat hienosti kokonaisuutta. Tykkään!

Paljon olisi ollut vielä nähtävää, mutta aika loppui kesken. Vähän viileämmällä kelillä olisi myös varmasti jaksanut käydä vielä useammassa kohteessa. Mutta mukava matka oli joka tapauksessa😊

Leppoisaa viikonlopun jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Ihana Kööpenhamina! Samanlaisen vesibussiajelun Nyhavnissa olemme kerran tehneet, mukava tapa nähdä kerralla eri alueita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Kööpenhaminaan on ehdottomasti päästävä uudestaankin. Tuo vesibussiajelu oli virkistävä ja kiva kokemus😊

   Poista
 2. Hienoja kuvia ,oli varmaan ihana mennä vesibussiin tuskaisen junamatkan jälkeen ,uskalsitko mennä tivolissa laitteisiin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vesibussi virkisti mukavasti. Tivolin laitteet jätin suosiolla väliin. Ei ole mun juttu ne kieputtimet😊

   Poista
 3. Hienot reissukuvat! Taatusti uuvuttava junamatka..

  VastaaPoista
 4. Suuressa maailmassa on paljon nähtävää mutta lisää toisella kertaa. Hienoja nuo tivolikuvat. Paljon on nähty vaivaa kun on rakennelmia tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!
   Tivoli oli kyllä tosi hieno ja tunnelmallinen paikka😊

   Poista