Kun aika ei riitä...

tuoksumiekkaliljat


Minun on nyt ollut pakko pysähtyä hetkiseksi ja miettiä sellaisia asioita kuin kiire, stressi ja jatkuva univelka ja niiden salakavalaa hiipimistä elämääni. Erittäin huono yhdistelmä, voin todeta.  Blogin pitäminen on ollut tosi kiva harrastus, mutta niin paljon kuin siitä pidänkin, on pakko myöntää, että se on vienyt paljon aikaa kuten helposti kaikki muukin somettaminen. Haluan vapaa-ajallani antaa kaiken huomioni kaikkein tärkeimmälle asialle elämässäni eli omalle perheelleni ja kiinnittää enemmän huomiota myös omaan hyvinvointiini - elää tässä hetkessä ilman tietokoneen ja kännykän jatkuvaa läsnäoloa. Siksi olen päättänyt, että blogini hiljenee joksikin aikaa.

unikko


Sen sijaan ajattelin aloittaa uuden harrastuksen. Sellaisen, jota laiminlyödään nykyään aivan liian usein - nimittäin nukkumisen. Olen aivan liian kauan elänyt viiden tunnin yöunilla. Ei kannata kokeilla - se ei toimi. Kun tunnit ovat vuorokaudessa tuntuneet loppuvan kesken, olen nipistänyt lisää aikaa yöunista. (Ja tämä ei nyt tarkoita sitä, että olisin somettanut kaiken yötä. Minulla nimittäin työt reissaavat myös aina mukanani kotiin, mikä on tietysti ammatinvalintakysymys).  Viiden tunnin yöunilla pärjää aikansa, mutta jossain vaiheessa huomaa elävänsä kuin jossain sumussa. Olen todella väsynyt olemaan jatkuvasti väsynyt. Nyt on tullut aika tehdä muutos elämäntavoissa.

koristeheinät

Toivotan kaikille kauniita ja leppoisia syyspäiviä! Nautitaan jokaisesta hetkestä!

Take care,

Anni


14 kommenttia:

 1. Kirjoitat painavia sanoja, jotka ovat niin totta. Univaje on vakavasti otettava riski elämässä - hyvä että järjestit elämääsi uuteen kuosiin.

  Ikävähän sinun blogiasi tulee, mutta tiedämme kuitenkin sinun olevan siellä jossain. Palaa iloksemme sitten aikanaan, kun siltä tuntuu :D

  Toivotan terveyttä, hyvinvointia ja pitkiä unia elpymiseen! Itse kukanenkin meistä välillä heittää blogimaailman taakseen - yleensä kun ei vain kerkee tai jaksa. Iloa ja valoa elämääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita! Univajeen seurauksia olen joutunut seuraamaan hyvin läheltä ja se viimeistään herätti minut pysähtymään tämän asian äärellä.
   Aurinkoisia syyspäiviä sinulle😊

   Poista
 2. Painavaa tekstiä todellakin ja totta joka sana! Kiire, stressi ja univaje syö kituuttaen ja hiljalleen, mutta romahduttaa viimein. Niillä asioilla ei kannata leikkiä ollenkaan! Nukkumisen harrastaminen on tosi kivaa ja voimaannuttavaa. Perheelle annettu aika tulee takaisin hyvänä kerrannaisvaikutuksin.

  Kaikkea hyvää sinulle ja voimia! Toivottavasti tapaamme täällä blogimaailmassa sitten kun on aika ja hyvältä tuntuu.

  Iloa ja valoa toivotan minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Näinhän se on, aikansa jaksaa sinnitellä vaikka miten. Onneksi sitä on oppinut kuuntelemaan itseään ja arvioimaan omaa jaksamistaan.
   Aurinkoisia syyspäiviä sinulle😊

   Poista
 3. Nyt teet päätöksen, jota et varmasti kadu jälkeenpäin. Allekirjoitan täysin univajeen vaikutuksen elämään. Meillä esikoinen on alkanut vasta tämän kesän aikana nukkumaan kokonaisia yöunia ja pahimmillaan molemmat lapset herättivät vuorotellen, jolloin oman yöunen kestoksi saattoi tulla yhteensä viitisen tuntia. Nyt, kun on saanut nukkua välillä jopa tarpeeksi, huomaa selvästi, miten paljon energisempi ja valoisampi olo on. Kauniita ja pitkiä unia sinulle sekä levollista ja stressittömämpää arkea! Tervetuloa takaisin sitten kun siltä tuntuu :)

  VastaaPoista
 4. Univelka on asia, jonka kanssa ei kannata leikkiä. Niin mukavaa kuin tämä bloggaaminen onkin, on elämässä ja ihmissuhteissa tärkeämpiäkin asioita. Uskon, että teet hyvän ja järkevän ratkaisun. Blogiin voi aina palata jos ja kun aika on siihen sopiva. Voimaannuttavia yöunia ja kaikkea hyvää elämääsi!

  VastaaPoista
 5. Elämässä on tosiaan tärkeysjärjestys, ja on hienoa että että sen huomaa ja asialle tekee jotain. Itsekin mietin välillä menon ollessa oikein kiireistä että mikä on tärkeintä. Esimerkiksi kesällä jätin tarkoituksella blogin vähemmälle huomiolle ja ajattelin että kyllä sitä ehtii. Ja ehtiihän sitä, sopvin väliajoin.
  Hyviä unia ja lupsakoita hetkiä omien ihmisten kanssa!

  VastaaPoista
 6. Kaikella on aikansa, olen itsekkin miettinyt samaa vaikka taasen uusia postauksia kirjoittelin. Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti taas joskus saan lukea postauksiasi.

  VastaaPoista
 7. Hyviä ja rauhallisia hetkiä!

  VastaaPoista
 8. Pää tulee vetävän käteen, kuten sanotaan. Unesta ja levosta ei jatkuvasti saa tinkiä!
  Ehkä palaat myöhemmin blogin pariin ja päivität harvemmin?
  Kaikkea hyvää sinulle💖

  VastaaPoista
 9. Kiitos sinulle ja tervetuloa takaisin kun siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 10. Kaikkea hyvää sinulle jatkossa. Ymmärrän täysin päätöksesi ja se on varmasti oikea.

  VastaaPoista
 11. Varmasti oikea päätös. Väsymys ja jatkuva univelka ovat kavalia ja niillä voi olla kauaskantoisia seurauksia. Toivottavasti väsymys hellittää ja yöunet kohenevat! Aurinkoista loppusyksyä!

  VastaaPoista