Keväisen tiistain tunnelmia

Huiman hektiset ajat ovat juuri nyt käsillä. Kelit ovat kohdillaan ja puutarha muuttuu silmissä. Vielä eilen tiukasti nupulla ollut keltavuokko oli tänään auennut.


Olen päivittäin käynyt tarkastelemassa rusokirsikoitamme. Pitkään näytti siltä, että kukintaa ei tule tänäkään vuonna. Istutin rusokirsikat heti ensimmäisenä keväänämme täällä, vuonna 2012. Keväällä 2015 rusokirsikkamme kukkivat ensimmäisen kerran istutuksesta ja tuolloin kukinta oli kerrassaan upeaa. Sen jälkeen kukinta on ollut heikohkoa. Kolmesta rusokirsikastamme kahdella vaikuttaisi  hyvinkin lupaavalta tämän kevään kukinta.

Kohta rusokirsikat kukkivat.Siivosin länsipihan uusinta, viime kesänä perustettua penkkiä ilta-auringon lämmössä. Lempeä ilta-aurinko valaisee niin ihanasti länsipuolen penkkejä. Tulppaaneja näyttää tulevan ihan mukavasti. Toivottavasti peurat eivät tule tänä keväänä syömään tulppaaneja.

Ihanaa viikon jatkoa!

16 kommenttia:

 1. Ooh, sinulla on luvassa ihanaa kukintaa, rusokirsikka on aivan ihastuttava puu. Puutarhasi näyttää niin siistiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikankukkien aika on minulle ehkä se paras aika vuodesta. Odotan niin noita kukkia koska pari viimeistä vuotta on ollut niin vaisua.
   Kiitos! Pari viime päivää olen iltaisin hyörinyt vimmatusti penkkien kimpussa. Kevät on edennyt nyt yhtäkkiä niin nopeasti, ettei tarhuri meinaa pysyä vauhdissa:)

   Poista
 2. Onpa kivaa, kun kaunista kukintaa on odotettavissa! Meillä aloitti juuri kuriilienkirsikka ja olen kovasti koittanut kurkkia omenapuiden tilannetta, ilmeisesti kukkia tulee. Meilläkin oli eka kesä tällä pihalla v. 2012, silloin istutettiin noi omput, muutaman kukkimattoman vuoden ovat sen jälkeen pitäneet. Toukokuu on kyllä ihan paras : ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on kyllä niin paras kuukausi:) Joka vuosi odotan aina jännityksellä miten kukinnan kanssa käy. Viime vuonna meillä ei kukkinut oikein mitkään hedelmäpuut.

   Poista
 3. Kauniille näyttää! Upea rusokirsikka.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin kukkii mökkipihassa juuri nyt keltavuokot. Ihana kivikko sinulla (ed.postaus). Tulevat valot valaisevat kulmikkaita kiviä aikanaan hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltavuokot ovat pirteä lisä kevätpuutarhassa:)
   Kiitos! Minulla on viha-rakkaussuhde tuohon kivikkoon. Se näyttää kivalta, mutta sen kunnossa pitäminen on toinen juttu. Odotan jo kovasti noiden valojen tuomaa tunnelmaa.
   Kiva kun liityit blogini lukijaksi:)

   Poista
 5. Onpa jo kaunista! Odotettavissa on ihanaa kukintaa :)

  VastaaPoista
 6. kaunista!

  Meillä ja naapurissa kauris kävi syömässä etupihoilta tulppaanit. Sille kelpasi vain ne, missä oli kukkanuput. Pelkät lehdet eivät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Meillä tosiaan viime vuonna syötiin kaikki tulppaanit. Se oli kamalaa. Yhden penkin ympärille viritin nyt verkkoaidan, mutta ei se taida peuroja pidätellä. Toivon tosiaan, että ne eivät tänä vuonna tule pihalle. Toinen tulppaaniton vuosi olisi tällaiselle tulppaanifanille perin onneton.

   Poista
 7. Muista laittaa tuosta rusokirsikasta sitten kuvia, kun se on kukassa, niin ihana!

  VastaaPoista
 8. Suloisia nuppuja! Näin lämpimillä keleillä kirsikka puhkeaa pian kukkaan. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, käyn vähän väliä ihastelemassa avautuvia kukkia:) Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista