Ruosteessa

Viikonlopun puuhiin on liittynyt monella tapaa ruoste. Puutarhassa, kuten aiemmin olen jo kertonutkin, pidän erityisen paljon ruosteesta.

Jouluksi hankimme metallipurkeissa olleet ulkotulet, jotka oli nostettu juhlapyhien jälkeen autokatoksen kulmalle odottamaan matkaa kierrätyspisteelle. No, siihen ne sitten jäivät koko kevääksi ja hyvä niin, sillä ne ruostuivat kauniiksi suojaruukuiksi kukille. Näin heti mielessäni onnenapilat noissa purkeissa. Nyt pitää vielä keksiä jokin alusta noille tai laittaa jonkinlaiset tassut pohjaan ettei niistä jää ruosteisia renkaita mihinkään.

Onnenapilassa eli käenkaalissa toistuu kivasti purkkien ruosteinen sävy
Sisääntulon pylväsprojektini nytkähti myös askeleen eteenpäin. Löysin vihdoin spraymaalin, josta tulee ruosteinen vaikutelma. Yhdestä purkista sain spreijattua vain puolet putkista (8 kpl), joten piti hankkia vielä toinenkin purkki.
Kolmas ruosteinen juttu löytyi tienvarresta. Kauhistelen aina kun ihmiset heittävät ties mitä teiden varsille. Lähistöltämme löysin tien poskesta iät ajat maanneen runkopatjan, josta oli enää puinen kehikko ja ruosteiset jouset jäljellä. Se päätyi tietysti meille😊. Nyt pitäisi vielä päättää mihin se laitetaan. Siitä voisi tehdä hienon köynnöstuen tai se voisi toimia ”taustaseinänä” kukkapenkissä. Tai voisihan sen ripustaa koukuista seinällekin autokatoksen ulkopäätyyn. Hmm, tätä pitää vielä pohtia.

Puuhakasta puutarhapäivää!

P.S. Edellisen postauksen linkki toimii nyt. Joten käy kurkkaamassa jos ei aikaisemmin onnistunut😊

Ruosteteemaan sopii tämä ihanainen tulikellukka (Geum 'coccineum'), joka avasi tänään nuppunsa itäpihan penkissä.14 kommenttia:

 1. Sointuupas tuo käenkaali ja purkit kivasti yhteen! Upeita ruostetuunauksia ja Mukavaa kierrätystä samalla:)Hyvää helluntaita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niistä tuli ihan toimiva yhdistelmä:) Tulee kyllä aina niin hyvä fiilis kun saa kierrätettyä tavaroita. Mukavaa uutta viikkoa sinulle:)

   Poista
 2. Ruoste on myös minun juttuni. Minulla ollut kotipihassa talven peltipurkit ruostumassa. Hieno runkopatja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoste sopii kyllä niin hyvin puutarhaan:) Saas nähdä mitä tuosta runkopatjasta syntyy:)

   Poista
 3. Ruoste ja kasvit ovat kiehtova yhdistelmä!

  VastaaPoista
 4. Olet tosi kekseliäs ,meinaan noita runkopatjajuttuja, se kaikki on selvää säästöä ,jos menisi ostamaan vastaavia tukia yms....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin kiva keräillä ideoita, suunnitella ja kierrättää juttuja ja vielä säästääkin samalla:)

   Poista
 5. Hieno runkopatja sopii moneen paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hyvä löytö! Katsotaan mihin tehtävään se päätyy tänä kesänä:)

   Poista
 6. Arvostan kekseliäitä ihmisiä ja koetan ottaa oppia heistä😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😊 👍 Olen tässä vähitellen opetellut näkemään esineiden kierrätys- ja tuunausmahdollisuuksia. On niin palkitsevaa kun keksii käyttöä tavaroille, jotka muuten tulisi heitettyä pois😊

   Poista
  2. Siihenkin oppii ajan kanssa. Olen optimistinen itseni suhteen😊

   Poista
 7. Juuri mietin, että olisi hiekkapuhalluksella poistanut kaikista ulkojutuista ruosteen. Mutta ehkä teenkin näin päin, että teen niistä kokonaan kauniin ruosteiset. Hyvä idea hyödyntää vanhat lyhtypurkit!

  VastaaPoista