Ihanat porkkanat

ammi visnaga
Ammi visnaga


Tänä vuonna kokeilin ensimmäistä kertaa kasvattaa siemenestä sirosudenporkkanaa (ammi visnaga ’Green Mist’) sekä porkkanaa (daucus carota ’Purple Kisses’), joka siis ei ole se ruokaporkkana vaan ns. rikkaporkkana. Molempia käytetään paljon kukkakimpuissa.

daucus carota
Daucus carota


Näiden kuvien kukat otin talteen jo muuten kuihtuneista kimpuista, sillä ne tuntuvat kestävän yllättävän pitkään hyvinä. Ne näyttävät yksinäänkin niin kauniilta pienessä maljakossa.


ammi visnaga ja daucus carota


daucus carotaOmat kylvämäni porkkanat eivät kuki vielä, mutta ovat kyllä hyvässä kasvussa. Toivottavasti ehtivät kukkia. Sudenporkkana on yksivuotinen, mutta tuon ”rikkaporkkanan ” pitäisi olla kaksivuotinen.

ammi visnaga
Ammi visnaga

daucus carota
Daucus carota

Aurinkoista sunnuntaita!

16 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä porkkanoiden kukintoja :) Mukavaa sunnuntaita Siulle <3

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisen näköiset porkkanat ja kyllä......näyttävät varmasti kivoilta kukkakimpuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ne toimivat niin hyvinä täytekukkina kimpuissa ja tuovat kivaa ilmavuutta ja herkkyyttä.

   Poista
 3. kauniita! Ihan uusi tuttavuus minulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy vaan toivoa että ehtivät kukkia. Minulla vähän myöhästyi noiden maahanlaitto kun ei ollut penkki valmiina.

   Poista
 4. Hienot, ilmavat kukinnot. Sopisivat hyvin mielestäni näyttävämpien kasvien (liljat, daaliat, pionit jne.) viereen ns. täydennyskasveiksi tuomaan niittymäistä tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sopivat ihanasti täytekasveiksi ja niiden luonnonkasvimaisuus kiehtoo erityisesti.

   Poista
 5. Ihanat. Löysin keväällä kasvimaalta talvehtineen porkkanan jossa oli pienet naatit kasvamassa. Jätin sen kasvamaan,siirsin vain parempaan paikkaan ja nyt porkkanan kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😊 Hyvä tietää, että talvehtiminen on mahdollista. Minulla on noiden kaksivuotisten kukkien kanssa käynyt usein niin, että eka talvi vie ne. Toivottavasti nyt pärjäävät.

   Poista
 6. Minullakin iti muutama rikkaporkkana, joiden kukintoja joudun odottelemaan vielä pitkän aikaa. Pidetään peukkuja, että saamme nauttia kauniista kukinnoista ja ehkäpä pääsevät johonkin kimppuun!

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Eikös olekin😊 Ihastelen noita päivittäin kun ovat tuossa olohuoneen pöydällä ja kestävät uskomattoman pitkään hyvänä.

   Poista
 8. Hienoja ovat. Tavallisenkin porkkanan kukinto on kivan näköinen. Huomasin kun en raaskinut kitkeä pois muutamaa talven yli selvinnyttä porkkanaa tämän vuoden perunapenkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, porkkanoiden kukinnoissa on kivaa luonnonkukkamaisuutta😊

   Poista