Keskiviikon kukkakimara (osa 6)

Pieni katsaus tämän hetken kukintaan, joka on ollut pari viime viikkoa joissakin penkeissä melko maltillista. Nyt kuitenkin vihdoin tummat ’Nightrider’-liljani alkoivat kukkia.

lilja
Lilium 'Nightrider', taustalla tarhajalomalva

lilja

Liljojen viereisessä penkissä ovat ihanaiset pallo-ohdakkeet, joiden taustalla näkyvät 'Raven'-kurjenpolvien kukkineet kukkavarret.

Echinops ritro
Echinops ritro

Länsipihalla pikkuniittyni näyttää tällä viikolla tältä.

kukkaniitty
'Bees and butterflies'-pikkuniittyni


kukkaniitty
Pikkuniityn takana 'Orion'-kurjenpolvet jaksavat yhä kukkia.

Tuossa pikkuniityssä on myös muutama näitä söpöjä kelta-valkoisia kukkia. En tiedä nimeä. Tunnistaako joku?Tulikukista (Verbascum) olen kertonut ennenkin, klik. Meillä on niitä  keltakukkaisina kasvustoina. Edellisvuonna kylvin myös valkoisen ja liilan sävyjä. Ne kasvattivat ensimmäisenä kesänä lehtiruusukkeen. Tosin luulin niitä hetken jo kadonneiksi, kunnes eilen huomasin, että penkistä nousikin tulikukan oloisia kukkia. Ovat kyllä kovin heiveröisiä ja harvakukkaisia keltakukkaiseen lajikkeeseen verrattuna. Odotin paljon isompia kukintoja.

Verbascum blattaria
Verbascum blattaria 'White Blush'


Tänä vuonna tuoksupelargoniani ovat kukkineet todella ihanasti. Ne kasvavat mattomaisesti isossa ruukussa.

tuoksupelargonia


Länsipihalta löysin lännenheisiangervon suojista yllätysdaalian. Yllätyksellinen se on sikäli etten muista tällaista daaliaa koskaan hankkineeni. No yhtä kaikki, kaunishan tuokin on.

daalia
Yllätysdaalia

Länsipihalla kukkivat myös kärsämöt. Ne eivät ole moksiskaan tästä kuivuudesta.

kärsämöt

Sen sijaan eteläpihan iso penkki alkaa olla  jo syksyinen ja nuupahtanut. Tuossa penkissä onkin kaikenlaista muokattavaa kun hoitaminen on jäänyt kovin vähiin tänä kesänä. Elokuussa sitten.


Osa eteläpihan isoa penkkiä.

Nyt täytyy kiiruhtaa taas kastelemaan. Mukavaa viikon jatkoa!

17 kommenttia:

 1. Tuoksupelaguussasi on kaunis kukinta. Omani ei vaan kuki, mutta jatketaan odotusta.
  Keltainen kärsämö on kyllä kiitollinen kukkija. Kukkii kauan ja korkeudesta huolimatta pysyy tanakasti pystyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksupelargonia kyllä yllätti nyt positiivisesti. Se ei viime vuonna kukkinut ollenkaan tällä tavoin. Toivotaan, että sinunkin pelargonia vielä innostuu😊 Kärsämöt ovat kyllä tosi kestäviä ja tykkään niiden kukinnon muodosta. Pitäisikin hankkia niitä lisää tuohon paahteiseen kohtaan - ehkä jotain toista sävyä.

   Poista
 2. Kauniilta näyttää :) Mukavaa heinäkuun loppua Sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Hyvän värinen tämä tumma lilja. Näitä liljoja minulla ei ole ainoatakaan . Ei ole tullut hankittua ja meillä kun täällä on myös myyriä. Kastella on täälläkin pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljoja olen vähitellen muutamia hankkinut. Haluaisin meille varjoliljoja seuraavaksi. Tuo penkki, jossa nuo tummat liljat ovat, on melko sekava tällä hetkellä. Ehkä laitankin siihen vielä lisää muutamia liljoja. Myyriä ei meillä toistaiseksi ole näkynyt.

   Poista
 4. Kastellut olen minäkin, koska kukat näyttävät muuten nuupahtaneilta. Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pelottaa miten mojova vesilasku on tulossa, huh huh. Mutta pakko on tosiaan kastella. Hyvää loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 5. Komeat tummanpunaiset liljat. Minun siemenestä kasvattamani violetit tulikukat näyttävät nyt kolmantena kasvuvuonna yhtä heiveröisiltä kuin kuvassasi. Elokuussa täytyy kääriä hihat puutarhassa, kunhan tuo helle nyt ensin loppuisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljat ovat kyllä kauniita. Olen niitä hankkinut maltillisesti liljakukkojen pelossa. Yhtenä keväänä liljakukot pääsivät tuhoamaan kaikki pikarililjani kun en ollut valppaana.
   Ehkä nuo valkoiset ja violetit tulikukat ovat sitten jotain pienempää lajiketta (vaikka siemenpussin kuvassa kyllä näyttävät yhtä isoilta kuin keltaisetkin). Odotan jo niin paljon, että pääsisi taas kunnolla puutarhahommiin. Töitä on kyllä pihalla ja paljon...

   Poista
 6. Ihanan värinen lilja ja söpö tuoksupelakuu! Ylläridaaliakin on hieno. Tuollaiset yllätykset ovat kivoja. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuollaisista ylläreistä minäkin pidän😊 Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. 😊 Olen kyllä tosi tyytyväinen, että on vielä kukkijoita. Monen kasvin kukinta on mennyt ihan pikakelauksella tänä vuonna.

   Poista
 8. No hienolta sun puutarha näyttää kaikki ei ole sentään kuivuuteen kuollut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, idän ja lännen puoleiset kukkapenkit ovat paremmassa kuosissa kuin ihan eteläisimmän puolen penkit. Haasteellinen kesä on kyllä ollut.

   Poista