Mitä kuuluu sinisarjoille?

Sinisarja


Aikaisemmin kevättalvella kerroin sinisarjoistani sekä niiden kasvatuksesta siemenestä täällä. Nyt on hyvä hetki katsoa mitä niille kuuluu.

sinisarja


Isot, ostetut sinisarjat, jotka olen saanut jo monta talvea säilytettyä hengissä ensin varastossamme ja sitten pihamökissämme  kukkivat parhaillaan. Minulla oli niiden kanssa melkoinen kirvaepisodi kevättalvella. En voinut nostaa niitä uloskaan koska silloin oli vielä pakkasta, joten oli pakko ruiskuttaa ne mäntysuopaliuoksella moneen kertaan ( tiedän kyllä, että mäntysuoparuiskuttelu on nykyään kielletty, mutta sisätiloissa siitä ei varmasti ole haittaa enkä keksinyt muutakaan. Muuten, tietääkö joku miksi mäntysuovalla ei saisi enää kirvoja torjua? En ole vielä löytänyt selitystä että mitä se aiheuttaa. Monissa paikoissa näkee edelleen neuvoja käyttää mäntysuopaa kirvojen torjuntaan...) Mutta palataanpa aiheeseen.

sinisarja


Sain kirvat onneksi pois useamman käsittelykerran jälkeen. Syksyllä pitää taas olla tarkkana kun vie kasveja sisälle ettei vie tuholaisia mukana. Sinisarjat ovat jo monta vuotta olleet noissa samoissa ruukuissa enkä ole niitä edelleenkään vaihtamassa. Tietysti ne voisi myös jakaa. Sinisarja kukkii vasta kun ruukku on täynnä juuria ja omani viihtyvät hyvin noissa. Kesällä lannoitan niitä pari kertaa kuussa ja kastelen ne runsaasti pari kertaa viikossa säästä riippuen.

sinisarja
2017 kevättalvella kylvetyt sinisarjat näyttävät nyt tältä. Siirsin ne vähän isompiin ruukkuihin nyt keväällä.

sinisarja


Tänä keväänä kylvin myös raidallista ’Summer days’ - lajiketta ja ne ovat kasvaneet yllättävän paljon. Minun pitäisi muistaa lannoittaa näitä pikkutaimia vähän useammin niin vankistuisivat. Kyllä se on juhlahetki kun nämä joskus kukkivat😊

sinisarja

Ihanaa perjantai-iltaa!


7 kommenttia:

 1. Itse ostin jokunen vuosi sitten sinisarjan valmiin pienen juurakon. Todellakin tuntuu kukkivan paremmin kun on ahdas ruukku! Minulla on sininen sinisarja. Voisinkin kokeilla kasvattaa valkoisia siemenistä. Mistä löysit siemeniä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain nuo valkoisen siemenet noista omista sinisarjoista ja ’Summer days’- lajikkeen tilasin Plant world seeds - kaupasta. Idätin siemenet pienessä pussissa kosteassa vermikuliitissa jääkaapissa ja hyvin itivät😊

   Poista
 2. Ihanasti kukkiva sinisarja. Minulla on muutama vuosi sitten Madeiralta tuotu sinikukkainen sinisarja, mutta tänä kesänä en valitettavasti ole saanut sitä kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä alkukesällä näytti etteivät ne kukkisi paljon, mutta nyt ovat taas innostuneet. Toivottavasti sinunkin sinisarjasi alkaa taas kukkia😊

   Poista
 3. Onpa nuo kukat merkillisiä. Joillekin pitää olla ahdas ruukku, joillekin riittävän suuri, liian isoa ei kai saisi laittaa millekään kukalle. Tiedä näistä. Joka tapauksessa sinisarja on kaunis. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää sinisarjasi, niin kukkivat kuin pikku taimetkin. :)

  VastaaPoista