Sinisarjojen muuttopäivä

Vuosi sitten aloitin pitkäkestoisen kokeilun: sinisarjan kasvatuksen siemenestä. Minulla on kaksi n.5 vuotta vanhaa, valkoista sinisarjaa, jotka talvetan pihamökissämme. Keräsin vuosi sitten tammikuussa siemeniä, jotka itivät melko nopeasti vermikuliittikylvyssä. Istutin nuo neljä pienokaista yhteen ruukkuun kasvamaan. Kesän pidin ruukun ulkona ja taimet vankistuivat. Nyt, vuoden jälkeen istutuksesta, on tullut aika siirtää jokainen taimi omaan ruukkuunsa.

1) vuosi samassa ruukussa yhdessä
                                                          2) istutin jokaisen melko pieneen purkkiin, sillä sinisarja viihtyy ennemmin
ahtaassa purkissa
              3) vuodessa oli kehittynyt ihan hyvät juuret
     4) keräsin uusia siemeniä emokasvista

Laitoin ruukkujen pohjalle ruukkusoraa, sillä sinisarja ei välitä seisovasta vedestä. Yhdistän nämä isompaan ruukkuun, sitten kun niillä on isommat juuristot. Sinisarja kukkii vasta kun se on kasvattanut ruukun täyteen juuria.

Siemenet tuntuvat kypsyvän minun sinisarjoissani aina tammikuussa. Niin tälläkin kertaa. Laitoin yhteensä 29 siementä vermikuliittikylpyyn. Minulla on ne 15 uutta ('Summer days'- lajiketta)  kasvamassa entuudestaan, joten voi olla etten näitä kaikkia voi pitää itselläni 😊

Lisää tietoa sinisarjasta löytyy kasvikortit- sivulta täältä

Agapanthus


Oletko sinä kasvattanut sinisarjoja?2 kommenttia:

  1. Hei tulin vierailulle . Minun oli pakko tähän postaukseen juurikin vastata. Kyllä minulla on sinisarjaa molempia värejä. Toimme ne Madeiralta noin 5 vuotta sitten. Ne on kukkinut nyt kolme kertaa. Viime vuonna tosin vain sininen ja sekin huonosti . Talvetan ne ruukussa kellarissa. Mutta siemenistä en ole yrittänyt. Sinä siis jätät kukkavanat paikoilleen ja keräät ne sitten talvella. Jännä juttu. Kyllä olet pitkäjännitteinen ihminen .Käy kurkkaamassa minunkin blogiani. Minulla on puutarha blogi mutta kyllä sinne livahtaa vähän muutakin joskus käsitöitä, kukka-asetelmia,sisustusta ja leipomista . Jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit vierailulle ja tervetuloa uudelleenkin. Minäkin kävin blogissasi ja jäinkin lukijaksesi :) Minulla ei vielä ole sinistä sinisarjaa, täytyykin tutkailla jos vaikka Turun puutarhamessuilta löytyisi... Kun vien sinisarjat syksyllä mökkiin, jätän tosiaan kukkavanat leikkaamatta ja tammikuussa on siemensato valmis. Onhan tuo siemenestä kasvatus aikaa vievää puuhaa ennen kuin pääsee kukinnasta nauttimaan, mutta niin kivaa :)

      Poista