Helmikuun kasvikorttiHups! Helmikuu on hurahtanutkin kuin siivillä. Meinasi vallan unohtua kuukauden kasvikortin esittely. Vuoden toiselle kylmälle kuukaudelle valikoitui esittelyyn kylmänkukka eli pulsatilla. Minulla on muutama noita ihanan karvaisia kevään väriläikkiä itäpihan muurikivistä tehdyssä penkissä. Viime keväänä ne kukkivat todella kauniisti ja niitä olisi kiva olla enemmänkin, sillä aikainen kukinta piristää kevätpihaa yhdessä sipulikukkien kanssa.Näitä voisikin kokeilla kasvattaa siemenestä. Onko sinulla kylmänkukkia puutarhassa tai oletko kokeillut kasvattaa niitä siemenestä?Mukavaa viikon jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Kyllä on. On itsekseen siementänyt uusia taimia. Ihana ja kaunis kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kunpa löytäisin keväällä uusia alkuja tuosta penkistä meiltä. Taidan kyllä kokeilla siemenestä kasvatusta, koska tuo valkoinen kylmänkukka kiehtoo.

   Poista
 2. En ole kasvattanut siemenestä, mutta taimina olen muutaman ostanut ja kovasti odotan, että aikaa myöten saisin kunnon pöheiköt. On kyllä niin ihastuttava kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omani olivat hyvin vaatimattomat ensimmäisinä vuosinaan, mutta viime keväänä ne alkoivat olla jo suht näyttävät. Ovat kyllä kivoja väriläikkiä :)

   Poista
 3. Tätä ihanuutta ei vielä löydy puutarhastani. Kerrassaan suloinen kukka karvoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella:) Sitten noissa on vielä kukinnan jälkeen ne näyttävät siemenpähkylät, (joista en valitettavasti ole huomannut ottaa yhtään kuvaa viime keväänä.)

   Poista
 4. Kaunis ja herkkä kukka! Minä ostin ensimmäiset viime kesänä ja jännitän, selviävätkö ne talvesta. Mukavaa alkavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että talvi on kohdellut lempeästi kaikkia kylmänkukkia (kuten tietysti kaikkea muutakin). Mukavaa maaliskuuta myös sinulle :)

   Poista