Haaveissa daaliat

Viime kesänä kasvatin ensimmäisen kerran daalioita. Alkukesä oli vähän haastava, kun oli niin kylmää ja halla uhkasi hyvin pitkään. Nyt jännittää miten talvetus on mahtanut onnistua. Hautasin juurakot laatikoihin, joissa oli hiekkaa, peitin vielä sanomalehdillä ja kiikutin laatikot ulkovarastoon.

En ollut ihan kaikilta osin tyytyväinen viime keväänä hankkimiini daalioihin tai oikeastaan niiden väreihin. Paras ja mieluisin valinta oli 'Crème de cassis'.

Ehdoton lempparini viime kesän daalioista. Partaohra sopi tämänkin kanssa kivasti yhteen.


Sen sijaan 'osirium' oli ihan erilainen kuin odotin. Paketin kuva ei oikein vastannut todellisuutta tai sitten siellä vain oli väärät juurakot. Kukat näyttivät jotenkin muutenkin ränsistyneiltä ja kestivät vain hetken. Onneksi kesädaaliat kukkivat kiitollisina pitkälle syksyyn.Ensi kesänä haluaisin kotiuttaa puutarhaamme mausteisen sävyisiä ja tummempia daalioita. Selailin ihastuksen vallassa Eurobulbin sivuilta eri daalioita. Houkutuksia oli aivan liikaa. Päätin, että saan valita kolmea eri lajiketta. Piti oikein perustella itselle tämä määrä: ei ole tilaa talvettaa enempää juurakoita.

Haaveilen siis seuraavista daalioista:
1. Totally Tangerine (josta jo mainitsinkin täällä)
2. Black Jack
3. Dahlia X Cosmos "Mexican Star", joka on daalian ja suklaakosmoksen risteytys

'Totally Tangerinelle' on jo paikka valittuna itäpihan uudessa penkissä. 'Black Jackia' suunnittelin isoon istutuslaatikkoon ja tuota risteytystä suunnittelin joidenkin heinien kaveriksi etelä-länsipihalle. Minulla tuppaa istutussuunnitelmat aina muuttumaan moneen kertaan, joten kesällä sen sitten näkee, mihin nuo lopulta päätyvät.

Mukavaa torstain jatkoa!


P.S. Viime perjantaina kylvämäni heinät olivat suurimmaksi osaksi jo itäneet. Hämmästyttävää. Eivät siis tarvinneetkaan kylmäkäsittelyä.


12 kommenttia:

 1. Daaliat ovat tosi kauniita, meillä oli kotipihassa aina äidin kasvattama daaliapenkki. Kukki pitkälle syksyyn. Intian reissulla olimme Agran linnoituksessa, jossa kokonainen puutarha täynnä mogulikeisari Akbarin lempikukkia daalioita kukki mitä erilaisimmissa väreissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kauniita ovat. Oli varmasti upea näky kokonainen puutarhallinen daalioita :)

   Poista
 2. Daaliat ovat aivan ihania! Ne ovat todellisia kesän kaunottaria <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Jos tulppaanit tuovat kevään niin daaliat tuovat kesän :)

   Poista
 3. Yhden daalian ostin viime vuonna, vaikka ajattelin että ne eivät ole minun juttu. Oli kuitenkin niin halpa, että päätin kokeilla. Ja siitähän tuli todella upea! Minullakin talvetuskokeilu nyt menossa. Omani peitin säilytys-turpeeseen. Toivotaan että meillä molemmilla onnistuu talvetus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo säilytys-turve oli varmasti hyvä ratkaisu. Minulla meni tosi myöhään tuo daalioiden nosto maasta. Maa oli pinnalta jo vähän kohmeinen ja siinä tilanteessa en keksinyt muuta kuin tuon hiekan. Toivottavasti onnistumme molemmat ja saamme taas nauttia ihanasta kukinnasta:)

   Poista
 4. Onpa kiva kun löysin blogisi, liityinkin lukijaksi. Pidän pajon daalioista, ne ovat puutarhan kaunottaria. Blogissani on neljän puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit blogini ja liityit lukijaksi :) Pitääkin käydä tutustumassa blogiisi. Mukavaa viikonloppua myös sinulle :)

   Poista
 5. Aivan ihanan värinen toi ekan kuvan lila Dahlia, muistatko kun Meerin etupiha oli aivan täynnä dahlioita ja hänestä se olikin kaunein kukka koko maailmassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan toki, en ole koskaan nähnyt niin paljon daalioita :)

   Poista
 6. Lämpimästi tervetuloa lukijakseni! Kiva kun löysit sinne ja minä tulin tietysti heti kurkkaamaan millainen blogi sinulla on. Lukijaksikin jäin :) Sinulla on täällä kaikkea kivaa, upea lyhyelokuvakin! Sain heti kivan vinkinkin: inkalilja pitää saada :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa blogiini, kiva kun liityit lukijakseni :)

  VastaaPoista