Onnenapiloita ja tapaus kelloköynnös sekä arvontamuistutus

Kaupan hyllyllä pullisteli houkuttelevasti pussillinen vihreälehtisiä onnenapilan, virallisemmin käenkaalin (Oxalis) sipuleita. En tietenkään voinut vastustaa niitä.  Minulla on ennestään tummalehtisiä kolmiokäenkaaleja, joita minun pitäisikin alkaa herätellä talviunilta. Sipulit ovat olleet purkeissaan ilman kastelua mökissä ja kohta pitäisi vaihtaa mullat.

Onnenapilat ovat todella kauniita lehdiltään. Minulle tulee niistä mieleen perhosparvi. Niillä on myös hauska ominaisuus laittaa lehdet suppuun kun ne menevät nukkumaan pimeän tullen.

Päätin istuttaa ostamani onnenapilat kirpparilta löytyneeseen vanhaan pataan, jossa oli sopivasti reikäkin pohjassa. Ylijääneet sipulit menivät pienempiin kukkaruukkuihin.Sitten se tapaus kelloköynnös. Nyt kävi niin, että vain kaksi kelloköynnöstä on itänyt, vaikka tein kaiken kuten ennenkin liotuksineen kaikkineen. Niille taisi tulla kasvukateus kun hyasinttipavut suorastaan räjähtivät kasvuun. Ajattelin ensin, että teen uuden kylvön kelloköynnöksiä, mutta kun minulla on nyt 18 terhakkaa hyasinttipapua, luulenpa että köynnöstarve on niillä hoidettu.
Hyasinttipavut kurkottelevat kilpaa kohti kevätaurinkoa.


Muistuttelenpa tässä samalla siemenarvonnasta, joka on käynnissä vielä perjantaihin asti. Arvontaan pääset tästä.

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

6 kommenttia:

 1. Komeita taimia. Minulla kylvöt ovat vielä ihan vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä hyasinttipavut ovat kyllä terhakoita tapauksia : )

   Poista
 2. Hyvännäköisiä hyasinttipapuja!
  Minunkin kelloköynnökseni itkivät laiskasti, joten tein toisen kylvöksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näiden kasvua on kyllä hauska seurata : )
   Mikä ihme siinä kelloköynnöksessä oikein on kun se itää vähän miten sattuu. Viime vuonna en saanut ensimmäistä erää itämään ollenkaan ja sitten kun uusin kylvön niin kaikki itivät ja vieläpä nopeasti.

   Poista
 3. Kelloköynnöstä en ole vielä kasvuun laittanut, joten odottelen vielä hiukkasen :D reippaita hyasinttipapuja sinulla! Noita onnenapiloita tarvitsee varmaan hankkia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun liityit blogini lukijaksi Saila : )
   Onnenapilat ovat kyllä kokeilemisen arvoisia.

   Poista