Elokuun mausteisia sävyjä


syyshohdekukka

syyshohdekukka

syyshohdekukka

syyshohdekukka

Kiitos kaikista kannustavista kommenteista, tuesta ja toivotuksista, joita sain viime postaukseeni liittyen<3 Vaikka käyn tällä hetkellä raskaita asioita läpi, pyrin silti pitämään mieleni positiivisena ja uskonkin, että sillä on suuri vaikutus myös paranemiseen. Tänään halusin postata näistä loppukesän mielenpiristäjistä. Instaan jo laitoinkin aiemmin kuvan näistä syyshohdekukista (Helenium autumnale), joita meillä kasvaa itäpihan yhdessä uusimmista penkeistä. Tuota kyseistä penkkiä kutsun tällä hetkellä katastrofipenkiksi enkä ole sitä täällä edes esitellyt, sillä se on ihan villiintynyt ja siinä ei ole minkäänlaista järjestystä tällä hetkellä. Mutta kauniita kukkijoita siinä onneksi on: mm. kesäpäivänhattuja, kaukasiantörmäkukkia, sulkapiiskaa ja näitä syyshohdekukkia.

syyshohdekukka

syyshohdekukka

syyshohdekukka


Kasvatin nämä syyshohdekukat viime vuonna siemenistä. Värit vaihtelevat keltaisesta  oranssiin ja punaisen sävyihin.  Viime vuonna nämä saivat kasvaa rauhassa, mutta nyt alkukesällä rusakko ehti syödä puolet kukkavarsista ennen kuin ehdin väliin.

syyshohdekukka

syyshohdekukka

syyshohdekukka

syyshohdekukka

syyshohdekukka

syyshohdekukka


Loppukesästä huomaan kaipaavani mausteisempia sävyjä ympärilleni. Tykkään erityisesti oranssin eri sävyistä näissä kukissa. Nämä syyshohdekukat kasvavat penkin takaosassa sillä ne voivat kasvaa jopa 120 cm korkeiksi. Pituudestaan huolimatta niitä ei tarvitse tukea, vaan ne pysyvät tanakasti pystyssä. Näiden sanotaan olevan myös hyviä leikkokukkia ja näistä saisikin varmasti ihanan syksyisen kimpun.

                                ❤ Anni

24 kommenttia:

 1. Kauniita syyshohdekukkia, kyllä noista saa voimaa <3 Luin vasta nyt edellisenkin postauksesi. Kun aika kuluu, niin onneksi ihmismieli on hyvin sopeutuvainen. Toivon sinulle kaikkea hyvää paranemisen tiellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nämä ovat ihania päivän piristäjiä:)
   Kiitos Eeva<3

   Poista
 2. Upeita syysvärejä. Tsemppiä <3

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kun hankin näiden kukkien siemenet katsoin vain siemenpussin kuvassa olleita oransseja kukkia. Huomasin vasta myöhemmin, että pussissa luki 'mixed colours' ja hyvä niin, sillä tykkään kovasti tästä sekoituksesta syksyn sävyjä:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Minäkin tykkään:) Nämä sopivat kivasti loppukesän värimaailmaan.

   Poista
 5. Kauniit on värit syyshohdekukissasi. Ihania syksyn värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä siemensekoitus oli hyvä hankinta. Täytyy varmaan ottaa näistäkin siemeniä talteen, sillä näitä voisin istuttaa muuallekin puutarhaan:)

   Poista
 6. Tyylikäs penkki! Ehkä eivät kaipaakaan yhtään enempää puutarhurin toimenpiteitä😉? Eikö luonnonniittykin ole kaunis vaikka kukaan ei ole asetellut kukkia järjestykseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noista kuvista ei vaan näy koko totuus;) Tykkään kyllä kovasti luonnonniityistä. Tässä kyseisessä penkissä on vaan niin paljon ei niin kauniita rikkaruohoja ja lisäksi jotkut korkeat kasvit ovat levinneet penkin etualalle peittäen matalammat kasvit taakseen, joten pientä puutarhurin ohjausliikettä kaivataan:)

   Poista
 7. Syyshodekukat huutavat poissaoloaan tällä. Taisin juuri inspiroitua :D

  Kiitos kivasta postauksestasi ja innostuksen jakamisesta!

  VastaaPoista
 8. minäkin tykkään näistä ihanista vahvoista väreistä myös kukissa. syyshohdekukat ovat ihania, palkitsevaa kasvattaa niitä itse siemenistä alkaen.
  luvassa kaunis elokuun viimeinen viikko, nautitaan siitä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin nautitaan! Nyt onkin luvattu ihanan lämpimiä päiviä:)

   Poista
 9. Wonderful flowers.
  Have a nice week
  Maria

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtavat värit! Syksyllä kaipaa juuri tällaisia lämpimiä sävyjä ympärilleen. Mukavaa elokuun loppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nämä värit sopivat minustakin juuri tähän hetkeen:)
   Mukavaa elokuun loppua myös sinulle!

   Poista
 11. Aivan ihanat syyshohdekukat! Minä kylvin niiden siemeniä keväällä, mutta ne eivät taida tänä kesänä ehtiä kukkimaan. Aurinkoisia elokuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Toivottavasti ilmat ovat suotuisat ja sinunkin syyshohdekukat ehtisivät vielä kukkia tänä vuonna:) Aurinkoista viikon jatkoa myös sinulle!

   Poista
 12. Hienoja syksyn sävyjä! Minulla ei olekaan koskaan ollut syyshohdekukkaa, pitäisikin kokeilla...

  VastaaPoista