Hei, hei heinäkuu

Aloittaessani blogia tammikuussa -18,  koin jonkinlaista painetta valokuvista, joita blogiini laitoin. Pitkään pohdin koko blogin perustamista, koska minusta tuntui etteivät valokuvaustaitoni riitä koko puuhaan. Mutta sitten ajattelin, että kyllähän sitä voi opetella. Hankin järjestelmäkameran (ihan perusmalli), kävin ammattikuvaajan päiväkurssilla, jotta opin peruskäsitteet ja sitten vaan aloin harjoitella.

Valokuvaamisesta on tullut hauska harrastus ja sen merkitys on nyt kuluneen kesän aikana kasvanut entisestään. Valokuvaan lähes joka päivä. Tosi paljon on vielä opittavaa ja nyt haaveilen myös makro-objektiivista. Viime viikkoina valokuvaaminen kuten myös lukeminen on ollut hankalaa ja hidasta. Käänteishyljintä kuivattaa voimakkaasti silmiäni vaikka laitan tunnin välein tippoja ja niinpä maailma on silmissäni varsin sumuinen tällä hetkellä.

Olen nyt heinäkuussa siirtynyt omasta puutarhasta kuvaamaan myös lähimaastoamme. Ilta-auringossa kylpevät niityt ovat ehdottomasti suosikkikohteitani. Tässä heinäkuisia kukka- ja niittykuvia.Ja vielä muutama omasta puutarhasta napattu heinäkuinen kuva.

Arovuokot kukinnan jälkeen.

Pörriäisbaari eli ajuruohopenkki.

Iisopit ovat innostuneet kasvamaan tänä vuonna.
Ja vielä yksi sateen jälkeen - kuva😊.Vaikken mitään ihmeellistä ole voinut tehdä, niin heinäkuu meni mielestäni tosi nopeasti kuten kesäkuukin. Minua ei haittaa, sillä odotan malttamattomana jo ensi kevättä. Jos vaikka ensi vuoden kasvukaudessa saisin minäkin olla mukana muutenkin kuin vain tarkkailijana😊.

                 ❤ Anni


26 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia! Mukavaa elokuun alkua!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Taitava olet vangitsemaan tunnelman! Minä mietin aivan samaa blogia aloittaessani, eikä minulla ole edelleenkään järjestelmäkameraa. Haluaisin kovasti saada kuvat onnistumaan, niin kuin mielessäni näen, mutta kännykästä puuttuu ominaisuuksia tähän. Saa nähdä oppisiko sitä kuvaamaan järkkäillä, jos sellaisen hankkisi? Toivottavasti hankalat oireet helpottuvat ja lämpimästi toivon sinulle voimia sairauden voittamiseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi ja mukavaa kun liityit blogini lukijaksi! Tykkään tosi paljon kuvata järkkärillä ja olen tyytyväinen, että sellainen tuli hankittua. Vähitellen olen opetellut kuvaamista ja minusta tärkeintä on aina oikeanlaisen valon löytäminen olipa kädessä sitten kännykkä tai järkkäri. Kokeilemalla oppii parhaiten:)
   Kiitos, onneksi ollaan jo paremman puolella:)

   Poista
 3. Sinulla on kauniita kuvia. Olet tainut ottaa aika paljon paineita kuvista silloin blogia perustaessa.
  Toivotaan, että sinulla on ensi vuonna terve vuosi ja pääset nauttimaan puutarhasta niilläkin tavoilla, mitä nyt et pysty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun olet liittynyt blogini lukijaksi! Kieltämättä koin silloin alkuun paineita valokuvista ja oikeastaan koko blogista. Mietin tosi pitkään ennen kuin uskalsin aloittaa koko blogia.
   Niinpä, sitä todella toivon:)

   Poista
 4. Tunnelmallisia kuvia. Mukavaa elokuun alkua!

  VastaaPoista
 5. Voi kauniita kuvia otat siitä huolimatta ♥ Pois vaan turhat paineet, ei maailma ole täydellinen eikä meidänkään tarvitse sitä olla! Kuvasi ovat kyllä ihan täydellisiä. Toivottavasti ensi kevät on sinulle suotuisa, onnellisia elokuun päiviä toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan jo kovasti ensi kevättä:) Ihania elokuun päiviä myös sinulle!

   Poista
 6. Vaadit itseltäsi aika paljon, en sano missään nimessä pahalla, mutta olen vaan pannut merkille.
  Kuvasi olisivat varmasti ilman kurssiakin aivan upeita! Ihana tunnelma niittykuvissa.
  Harmi tuo silmien kuivuminen. Onko ohimenevä oire?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen parantumaton perfektionisti, ollut aina:) Mutta olen opetellut ottamaan rennommin monessakin asiassa ja yritän olla stressaamatta mistään kun ei se auta yhtään mihinkään. Tuolle kurssille halusin osallistua, koska ohjekirjan lukeminen ei innostanut:)
   Olen menossa silmäpolille oireineni. Toivottavasti silmäni tästä tokenevat.

   Poista
  2. Tunnistin itseni sinussa🙄Minä opettelin, tai ei siinä kokonaan onnistu, pois entisistä ajattelumalleista kun uuvuin täysin ja lopulta masennuin. Oli muutakin syytä mutta kumminkin ihminen voi itse ajaa itsensä ahdinkoon😔

   Poista
  3. Oman ajattelumallin muuttaminen on pitkä prosessi, mutta sitäkin tärkeämpi. Jossain vaiheessa aloin itsekin työstää omia ajattelumallejani pois perfektionismista. Opettelin olemaan itselleni armollisempi. Helppoa se ei ole ollut ja paljon on vieläkin työstettävää sen asian kanssa.

   Poista
 7. Älä ota turhia paineita (tiedän, helpommin sanottu kuin tehty). Kuvasi ovat todella kauniita ja niissä on hienoja tunnelmia, niinkuin nyt vaikka tuossa päivänkakkara- tai ajuruohokuvassa. Minusta on mielenkiintoista aina huomata, miten erilaisia ihmiset ovat. Toisille on esimerkiksi tärkeää esitellä täydellisiä kuvia, toisille riittää, että kuvasta erottaa suunnilleen eri kasvit ja asiayhteydestä voi päätellä loput. Minua häiritsee joskus se, että kamerani ei näytä värejä aina todenmukaisesti, ylivalottaa varsinkin vaaleita kohteita, vaikka muuten valoisuus olisi oikein tai tarkentaa ihan mihin sattuu. Vaikka blogini on mielestäni enimmäkseen tekstipainotteinen ja esittelen kursailematta myös keskeneräisiä juttuja, niin haluaisin silti, että kuvat näyttäisivät siltä, miltä kuvauskohde omin silmin katsottuna näyttää. Ehkä se on kuitenkin liikaa vaadittu halvalta digipokkarilta. Mietin myös, että jos hankin järkkärikameran, olisivatko kuvani siltikään yhtään parempia? En kuitenkaan viitsisi panostaa kunnolla kuvaamisen saloihin :D Toivottavasti silmäoireet ja kaikki muutkin hankaluudet menevät jossain vaiheessa ohi ja pääset ensi kesänä tonkimaan perusteellisesti puutarhassasi. Iloista elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paine valokuvista oli huomattavasti suurempi blogia aloittaessa kuin nykyään. En juurikaan stressaa enää kuvista, vaikka tarkka olenkin niistä edelleen, perfektionisti kun olen:) Bloggaamisen ja järkkärin hankkimisen myötä valokuvauksesta on tullut uusi harrastus, jossa haluan kehittyä. Siksi haluaisin makro-objektiivinkin. Kukista saa ihan uskomattomia lähikuvia sen avulla. En ole silti muuttamassa blogiani pelkäksi kukkakuvien esittelyalustaksi, vaikka minulla on muutama kuvapitoisempi postaus tässä ollutkin. Teksti on minusta blogissa kuitenkin se tärkein juttu.
   Oikeanlaisen valon löytäminen on välillä vaikeaa ja kukkien värit näyttävät kuvissa muulta kuin todellisuudessa. Erityisesti valkoisten kukkien kuvaaminen vaatii enemmän kameralta, samoin tummien.
   Ai että odotan sitä hetkeä kun saan taas tarttua lapioon ja voin alkaa toteuttaa kaikkea mitä tässä on tullut suunniteltua:) Iloista elokuuta myös sinulle!

   Poista
 8. Sinulla on silmää luonnon kauneudelle! harmillinen vaihe, toivon sen jo pian helpottavan. rakastan heiniä, ne ovat todella kuvauksellisia!
  rentouttavia kuvausretkiä Sinulle, elokuu on kaunista aikaa ja varmasti löytyy paljon kuvattavaa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heinät ovat minunkin lemppareita niin luonnossa kuin omassa puutarhassakin. Elokuu on ihana kuukausi ja elokuun kuutamoillat aivan maagisen kauniita. Niitä odotan:)

   Poista
 9. Kauniita ja tunnelmallisia niittykuvia! Makro-objektiivi on minunkin haaveeni. Tykkään ottaa lähikuvia ja kuvata yksityiskohtia, ja makrolla pääsee niin paljon lähemmäksi kohdetta. Ehkä jonain päivänä :) Toivotaan, että silmäoireesi helpottavat pian. Mukavaa elokuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Makrokuvauksessa kuulemma avautuu kokonaan uusi, kiehtova maailma ja se maailma kiinnostaa minuakin tosi paljon:) Mukavaa elokuun alkua myös sinulle!

   Poista
 10. The wildflowers are so beautiful.
  Great photos.
  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Maria! I love to take photos of wildflowers, grasses and meadows:)

   Poista
 11. Ihania kuvia, niistä todella välittyy kesäillan tunnelma. Oma puutarha on hyvä ja helppo kuvauskohde, jonne pääsee helposti sopivan valon aikaan - ei tarvitse kuin kävellä ulos ovesta. Muiden kohteiden kuvaaminen vaatii jo aavistuksen enemmän suunnittelua.
  Toivottavasti pääset ensi vuonna kuvaamisen lisäksi myös muihin puutarhahommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omassa puutarhassa on nyt ollut paljon aikaa kuvailla. Kun käyn koiran kanssa lenkillä, välillä harmittaa kun ei ole järkkäriä mukana, sillä niityt näyttävät jossain tietyssä valossa tiettynä hetkenä niin kauniilta. Ja sitten se hetki on jo mennyt jos lähtee uudelleen paikan päälle kameran kanssa. Tosin, vaikka kamera olisi lenkeillä mukanakin, meidän koiran kanssa ei kuvaamisesta taitaisi tulla mitään. Hänellä on aina niin kova kiire:)

   Poista
 12. Ihania kuvia. Ja kaikki kuvasi ovat olleet ihania. Ihan hyvin voisit useamminkin laittaa postauksia, joissa olisi pelkkiä kuvia, mielellään niitä katsoo ja niiden tunnelmissa viivähtää.
  VE

  VastaaPoista