Kasvikortti: Elokuunasteri

Mikä voisikaan olla osuvampi kasvi elokuun kasvikorttiin kuin elokuunasteri. Meillä elokuunasterit ilahduttavat yhtenäisenä rivistönä sulkahernepuun katveessa houkutellen erilaisia perhosia luokseen.

elokuunasteri

Edellisiin kasvikortteihin pääset tutustumaan tästä.
Aurinkoisia elokuun viimeisiä päiviä!
                                   ❤ Anni

18 kommenttia:

 1. Hienot kuvat! Perhoset kyllä sulostuttavat puutarhan! Joskus minulla taisi olla elokuun asteria, muttei enää. Pitäisi varmaan korjata tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Perhosten lentelyä on kiva seurata. Näissä elokuunastereissa perhoset ovat todella viihtyneet ja niitä on saanut myös hyvin kuvattua.

   Poista
 2. Läheisteni mökillä asterit keräävät loppukesällä kaikki pörriäiset ja perhoset juhlaan. Pitäisikin tuoda niitä meillekin pörriäisten iloksi. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen pörräys käy nyt täälläkin asteripenkissä:) Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Hienot kuvat! Mistä erottaa elokuunasterin syysasterista? Minä olen kuvitellut, että oma asterini on syysasteri, sillä se on aina kukkinut niin myöhään, että on saanut jännittää ehtivätkö kukat aueta ennen ensimmäisiä pakkasia. Tänä vuonna se onkin aloittanut kukinnan jo nyt ja minä olen ihan ihmeissäni. Kovasti se näyttää samalta kuin tässä kasvikorttisi kuvassa mutta aika samannäköisiä ne kaikki asterit taitavat olla. Aurinkoista elokuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä kysymys. Syysasteri on ainakin korkeampi ja kukinnan pitäisi alkaa myöhemmin kuin elokuunasterilla. Olisikohan lämpimämpi kesä voinut aikaistaa sinun syysastereiden kukintaa? Aurinkoista elokuun loppua myös sinulle!

   Poista
 4. Tuo elokuunasteri on hienon värinen ,lempivärejäni .Onko niitä myös muun värisiä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän tuosta siniliilasta väristä:) Elokuunastereita on myös valkoisia ja punaisia.

   Poista
 5. Mitä emme tekisi pikku ystäviemme eteen? Saamme itsellekin iloa kun pääsemme läheltä seuraamaan perhosten ja pörriäisten puuhailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, on kiva seurata perhosia ja pörriäisiä puutarhassa:)

   Poista
 6. Kaunis on elokuunasteri. Miulla taitaa olla syysasteri, ei vielä kuki. Oon sen siirtäny tuolta muatilalta ja on anopin peruja. Kestävä ja heleppohoitonen. Hankimpa vielä kun hollille sattuu tuonkin elokuunasterin aikasemmin kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuunasterin suuri etu verrattuna syysasteriin on mielestäni juuri tuo aikaisempi kukinta. Ei tarvitse jännätä ehtiikö se kukkia:)

   Poista
 7. Ihana syyskukka!
  Mulla on muutaman vuoden ajan ollut kukkapenkissä joku asteri, joka ei ole vielä kertaakaan ehtinyt kukkia... jospa joskus kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kelit ovat suotuisat niin sinunkin asterisi ehtisi kukkia:)

   Poista
 8. Kiitos vinkistä! En tiennytään, että se leviää kohtuullisesti.

  VastaaPoista