Kasvikortti: Kesäpäivänhattu

Pirteät kesäpäivänhatut tuovat väriä puutarhaan heinäkuusta pitkälle syksyyn. Nämä kuvien päivänhatut ovat 'Cherry Brandy'-lajiketta. Esikasvatin nämä viime vuonna ja suurin osa selvisi penkissä talven yli.

Rudbeckia hirta 'Cherry Brandy', Setaria Macrostachya 'Will Scarlet'
Kesäpäivänhattu seuranaan pantaheinä Setaria Macrostachya 'Will Scarlet'
Viime syksyn ensimmäiset pikkupakkaset kuorruttivat kesäpäivänhatut ohuella huurteella.

Rudbeckia hirta 'Cherry Brandy'


                                    ❤ Anni


16 kommenttia:

 1. 'Cherry Brandy' on ihana! Minultakin sitä löytyy muutamasta paikasta. En tiedä onko selvinnyt talven yli vai kylväytynyt itsestään, mutta olen tosi iloinen siitä, että se putkahtelee esiin eri paikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aika varma, että se jäisi vain yhden kesän kukaksi, joten olin tosi yllättynyt kun taimia alkoi nousta maasta keväällä. Odottelen, että sitä alkaisi jossakin vaiheessa meilläkin putkahdella eri paikoista:)

   Poista
 2. Kesäpäivänhatut puuttuvat tyystin omasta pihastani, miksiköhän, kun ovat noin kauniita, ja vielä ilmaantuvat seuraavanakin vuonna! Upea myös tuo huurteinen kukka!

  VastaaPoista
 3. Minulla ei myös ole näitä puutarhassani ainuttakaan. Kaunis väri niissä ja erittäin hurmaavan näköisiä huurteisinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väri on minunkin mieleeni:) Luonnossa se on vielä hiukan tummempi kuin kuvissa.

   Poista
 4. 'Cherry Brandy' on aivan ihastuttava, nappaanpa sen omalle toivelistalleni. Se sopii myös kauniisti yhteen pantaheinän kanssa. Erittäin kaunis kaksikko <3 Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pantaheinä on yksi kauneimmista heinistä, joita tiedän. Se nousi viime kesänä ehdottomaksi suosikikseni kaikista heinistä ja se on kylväytynyt todella runsaasti yhteen penkkiin. Jos voisin niin siirtelisin pantaheinän taimia noiden kesäpäivänhattujen kaveriksi tänäkin vuonna, sillä minäkin pidin tosi paljon niiden yhdistelmästä. Otan tänä vuonna pantaheinän siemeniä talteen ja ensi vuonna sitten uusi yritys:) Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 5. Ai niin, 'Cherry Brandykin' on olemassa! Sitähän minun on pitänyt kasvattaa kesäkukaksi jo ajat sitten. Kiitos muistutuksesta! :) Kesäpäivänhattu on helppo ja näyttävästi kukkiva kesäkukka, mutta ensimmäisenä tulee aina mieleen se peruskeltainen ja nämä kauniit punaiset unohtuvat kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä:) Onneksi on tämä tummanpunainenkin kesäpäivänhattu sillä keltaisten siemenet olisivat minulta todennäköisesti jääneet hankkimatta:)

   Poista
 6. Oli vähän vaikeuksia sijoittaa tämä kuva ja kasvi yhteen, kun tulee niin keltainen mielikuva kesäpäivänhatusta ;) Omassa pihassa ei ole minkään väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, keltainen kukka tulee ensimmäisenä mieleen kesäpäivänhatusta:)

   Poista
 7. Cherry Brandy - onpas sopiva nimi! Ja mikä kuorrutuskuva. Olen mykistynyt. Kuin hopeaa lehdillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, minustakin tuo on osuva nimi. Kuura teki noista kukista jotenkin aavemaisia:)

   Poista
 8. Tämä on kyllä upea kasvi! Mullakin kukki sitä viime vuonna ja tänä vuonna se kasvaa hyvin hennosti, kuivasta säästä johtuen luulen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivuus on kyllä ollut ihan kamalaa tänä vuonna ja viime vuonnakin. Meillä on muutamat lähes kaikenkestävät kasvit alkaneet nyt oirehtia vaikka olen yrittänyt niitä kastella.

   Poista