Sunnuntaipuuhia

Tänään on ollut juuri sopivasti aikaa järkkäillä kotia. Kylvöt vievät jo melkoisesti tilaa ja olen nyt roudannut olohuoneeseemme jo kaksi ylimääräistä pöytää. Seuraavaksi alkaa sitten pihamökin valloitus.Lisäpöydätkin ovat ja täynnä ja hyasinttipavut rehottavat.


Tein myös tietysti lisää muutamia kylvöjä. Eli tilaamani valkoiset kylmänkukat pääsivät multiin, kuten myös ruusupelargonin siemenet. 


Nepalinhanhikki "Miss Willmott" oli itänyt jo mukavasti ja päätin ruukuttaa niistä muutaman isoimman yksilön. 

Potentilla nepalensis "Miss Willmott"


Teen kylvöt enimmäkseen kodinhoitohuoneessamme. Mutta jo jonkin aikaa siellä on vallinnut täysi kaaos. Purkkeja, purnukoita, valtava määrä erilaisia naruja, joulupöydän koristeita, koiranhoitotarvikkeita, paristoja, heijastimia, oksia, korsia, heiniä...you name it. Kodinhoitohuoneemme työtasolta on voinut löytää oikeastaan ihan mitä vain.

Lähtötilanne

Olen ollut muka niin kiireinen, että olen vain ehtinyt ummistaa silmäni kasvavan katastrofin edellä. Ai kamala! Piti siis tarttua toimeen ja aloittaa raivaustyöt.


Kaikki tarvittava on nyt siististi purkeissaan ja paikoillaan.

Nyt on huomattavasti mukavampaa tehdä taas kylvöjä ja tilaa jää kodinhoitoonkin.😊

Ensi viikolla pitäisikin jo aloitella vähän pääsiäisvalmisteluja. Kävin mökissä nappaamassa jo muutaman fiilistelykuvan.
Mukavaa sunnuntain jatkoa ja energiaa uuteen viikkoon!

12 kommenttia:

 1. Tutun näköistä. Sekä taimikasvatusten että kodinhoitohuoneen osalta. Tosin koska täällä ei ole kodinhoitohuonetta, kaikki taimikasvatusvälineet ja vähän muutakin on levällään ympäri keittiötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tämä on joka kevät sama ilmiö varmasti kaikilla puutarhaharrastajilla; ruuhkaa on joka pöydällä ja ikkunalaudalla😊

   Poista
 2. Tuotahan se on, intoa kylvöihn ja sitten yrittää mahduttaa yhä kasvavan tavaramäärän entisiin tiloihin. Koitetaan kestää pari kuukautta tätä kaaosta... Ihanaa, kun pääsiäinen on jo niin lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi yritän toppuutella itseäni siemenkaupoilla ja tässä samassa tilanteessa olen aina vaan. Mutta ei se minua haittaa; muu perhe tosin pyörittelee päätään ja tiedustelee milloin tämä ruuhkavaihe mahdollisesti päättyy😊

   Poista
 3. Samanlaista kaaos on meilläkin edessä, kun aloitan esikasvatus puuhat. Purkkeja, multaa, taimia joka puolella, onneksi se vaihe kestää vain vähän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on varmasti tuttu tilanne kaikilla esikasvatusta harrastavilla. Vaikka joka paikka onkin täynnä purkkeja ja multaa, tämä on niin ihanaa aikaa kun voi iloita kaikesta mikä itää ja seurata pienten taimien kasvua🌱😊

   Poista
 4. Mutta tuohan on positiivista että on se yksi selkeä alue jolla kaaos vallitsee :) Meillä taas on yhtä edestakaisin roudaamista; kaikki kasvatustarpeisto on yhdessä pahvilaatikossa josta tarpeet tulee levitellä tarvittaessa aina keittiön pöydille. Siitä sitten taas pikapikaa takaisin laatikkoon ja kaappiin piiloon. Kaikki tämä vaiva miehen pyynnöstä, kuulemma riittää että kaksion kaikki valoisat kohdat on täynnä taimia - muu tarpeisto piiloon! :)

  Ps. Sulla on tosi kiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaikilla esikasvatusta harrastavilla pitäisi olla oma kylvönurkkaus.🌱
   Kiva kuulla ja kiitos kun tulit vierailulle blogiini ja tervetuloa uudelleenkin😊

   Poista
 5. Kiva kuula kuinka kylmänkukat onnistuu minullakin on kolmea eri väristä . Voisi ottaa siemeniä ja kokeilla .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kylvökokeiluja on niin hauska tehdä. Kasvatusohjeessa sanottiin, että itäminen voi kestää 30-180 päivää. Aika pitkä projekti jos täytyy tuo 180 päivää odotella, mutta katsotaan miten käy.😊

   Poista
 6. Sä tarvitsisit erillisen rakennuksen kaikille sun jutuille esim puutarhavaja Villa Annina ,sä varmaan jo odotat että alkaa kesäloma jotta pääsee "töihin"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hullumpi idea. Onneksi on kuitenkin tuo pihamökki😊 Kyllä, kesää odotan. Puutarha on paras ”kesätyöpaikka”🌸

   Poista