Syksyllä kylvetyt siemenet

Koskapa viime syksy oli niin leuto, laajensin yhtä perennapenkkiä vielä lokakuussa. Halusin kokeilla, mitä syntyy kun kylvää siemenet syksyllä. Hyvinhän siinä pitäisi käydä kun siemenet saavat luonnollisen kylmäkäsittelyn. Kylvin penkkiin seuraavat siemenet:
1) jättiverbena (verbena bonariensis)
2) valkoinen luppio (sanguisorba alba)
3) sulkapiiska (perovskia)
4) otapallo-ohdake (echinops ritro)
5) orlaya
6) kaukasiantörmäkukka, sinistä ja valkoista (scabiosa caucasica blue & white perfection)
7) törmäkukka stellata
8) tähkäverbena (verbena hastata)
9) kultalakka (erysimum cheiri ivory white)

Tällaisia pitäisi keväällä penkistä nousta. Kuvat siemenpusseista (Seedaholic).


Penkistä tuli melkoisen syvä laajennuksen jälkeen, sillä tämän piirroksen oikealla puolella penkki jatkuu vielä metrin verran.

Penkki on värimaailmaltaan hillitty. Heiniä olisi myös kiva lisäillä joukkoon, mutta katsotaan nyt ensin mitä sieltä mahdollisesti nousee...
Halusin ehdottomasti törmäkukkia tuohon penkkiin. Kasvatin niitä viime kesänä ensimmäistä kertaa. Sijoitin ne tuolloin vähän hölmöihin paikkoihin, joissa ne eivät saaneet tarpeksi tukea muista kasveista, vaan kaatuilivat sinne tänne. Katsotaan josko ne tässä uudessa penkissä pysyisivät paremmin pystyssä tuolla keskellä.

Scabiosa atropurpurea eli törmäkukka - uskomaton väri ja helppo kasvattaa siemenestä.

Jätin puolet siemenistä kylvämättä, jotta voin uusia kylvön keväällä, jos penkistä ei mitään nouse. Nyt vain sitten odotellaan kevättä.

Postilaatikkoon oli tänään taas tupsahtanut lisää siemeniä. Täytyykin kertoa niistä lisää myöhemmin, sillä nyt pitää kiiruhtaa pakkaamaan laukku. Lähden katsomaan tulevan sesongin tuulahduksia Tukholmaan. Siitä lisää sunnuntaina. Mukavaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti