Viikon inspiroivimmatTällä viikolla minua ovat inspiroineet:

- luonnon tarjoamat taide-elämykset

- Erling Kaggen kirja Hiljaisuus melun ja kiireen keskellä
Huomaan kaipaavani yhä enemmän hiljaisuutta ympärilleni. Me elämme jatkuvan melun ja hälyn keskellä. Kaikenlaisten ärsykkeiden tulva on ympärillämme loputon. Olemme jatkuvasti tavoitettavissa ja meillä on koko ajan kiire. Se on kuluttavaa. Kagge kertoo kirjassaan omakohtaisiin kokemuksiin perustuen miten monenlaista hiljaisuutta on ja mistä sen löytää. Hän kirjoittaa: Hiljaisuuden tarkoitus on oppia löytämään uudestaan tauon pitämisen ilot. Samalla hän muistuttaa ettei meidän tarvitse kuitenkaan eristäytyä. Maailman sulkeminen ulkopuolelle ei ole sama kuin kääntäisi ympäristölle selkänsä, päinvastoin: se on sitä, että katsoo maailmaa vähän tarkemmin.


- Puutarhakuva. Yksi inspiroivimmista alkuvuoden puutarhakuvista tuli vastaani
Gardens Illustrated - lehdessä:


Huomaan pysähtyväni vuosi vuodelta enemmän tällaisten näkymien ääreen. Heinien ja kukkien taitavat yhdistelmät hivelevät silmääni. Piet Oudolfin viitoittama The New Perennial Movement, on vienyt sydämeni täysin. Siinä kasvit valitaan muodon ja rakenteen mukaan, ei niinkään värin mukaan. Viime kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa heinien ja kukkien yhdistelmää, se näytti tältä:

partaohra ja ruiskaunokit

Tummat ruiskaunokit meinasivat jäädä vähän partaohran varjoon, mutta törmäkukat (joita juuri tässä kuvassa ei näy) tulivat kivasti esille. Ensi kesänä täytyy taas kokeilla eri yhdistelmiä. Muutamia heiniä minulla jo onkin esikasvatuksessa ja lisää on tulossa.

Inspiroivaa uutta viikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti