Unelmointia


puutarhaunelmia


Tammikuu on aina ollut inhokkikuukauteni. Miten se joka vuosi tuntuukin yhtä pitkältä ja synkältä, vaikka valon määrä lisääntyykin päivä päivältä. Apukeinona akuuttiin tammikuiseen apatiaan on minulla tulevien puutarhasuunnitelmien tekeminen. Puutarhakirjojen - ja lehtien lukeminen, siemenluetteloiden selaaminen sekä siementilausten tekeminen helpottavat kummasti oloa. Tuli takkaan, villasukat jalkaan, teetä kupposeen ja unelmoimaan. Kyllä se kevät sieltä tulee!

Siementilausten tekemiseen menee minulta usein monta tuntia, joskus jopa päiviä, koska on aina mietittävä mihin jokaisen kasvin sijoitan, selvitettävä kukinta-aika, väriyhdistelmät, kasvutapa - ja vaatimukset, korkeus, hyvät kumppanuuskasvit. Oma tärkeä ja huomioonotettava juttunsa on myös se, pitääkö esikasvattaa vai voiko vain suorakylvää. Esikasvatettavien määrää on joka vuosi rajoitettava tilan puutteen vuoksi. Toivottavasti kasvihuonehaaveeni toteutuu jonakin päivänä, niin saan lisää tilaa esikasvatukseen...

Yleensä hankin joitakin siemeniä lähiseudun puutarhamyymälöistä, mutta enimmäkseen tilailen siemenet netistä, koska valikoimat ovat valtavat. Olen tähän mennessä tilannut siemeniä Irlannista (Seedaholic) ja Englannista (Plant World Seeds). Toimitus on ollut sujuvaa ja siemenet hyviä.  Noissa puodeissa on vain pidettävä pää kylmänä, sillä vauhtisokeus iskee helposti -  minulla ainakin. Niinpä on mietittävä tarkkaan mitä mihinkin tulee.  Tämän kevään siemenhankinnoista tulossa juttu vähän myöhemmin.

puutarhaunelmia
3 kommenttia:

 1. Pitkältä tuntuu tammikuu, mutta onneksi mennään valoa ja kevättä kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja onneksi jo pelkkä haaveilu keväisistä asioista saa mielen piristymään. Kivaa, että liityit blogini lukijaksi:)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista